Home Gaming HALO 5: GUARDIANS REVIEW

HALO 5: GUARDIANS REVIEW

by Mark van Truijen

Jasper van NextGenGamers heeft een heerlijke review geschreven voor Halo 5 en die kan je dan ook bij ons terug lezen. Veel plezier alvast met lezen. De hypetrain rondom Halo 5 is al sinds de aankondiging van de game flink op stoom en dankzij de marketing die de game ondersteund zijn steeds meer Halo fans benieuwd enthousiast geraakt over het verhaal van de game, maar is dat terecht? of valt Halo 5 toch tegen?

2919099-halo-5-guardians-gameplay-wallpaper-hd-1024x576

Het is alweer drie jaar geleden dat Halo 4 uitkwam voor de Xbox 360 en al die tijd hebben we moeten wachten op een Halo game speciaal gemaakt voor de Xbox One. Daar waar Halo 4 abrupt eindigde, gaat Halo 5 niet verder. De game speelt zich een paar maanden na de gebeurtenissen van Halo 4 af.

Het verhaal van Halo 5 focust zich voornamelijk op Fireteam Osiris die op zoek is naar de Masterchief en zijn Fireteam Blue. De Masterchief is op zoek naar cortana nadat hij een visioen krijgt over haar en de Guardians. Het verhaal focust zich niet op de jacht naar de Masterchief zoals in verschillende reclames gesuggereerd word, maar meer op de komst van Guardians en het plotselinge vertrek van Blue Team. Daarnaast word het verhaal behoorlijk slecht uitgelegd en verteld als je nog niet bekend bent met de Halo games.

scrshot4-1024x576

De gameplay van Halo 5 is grotendeels ongewijzigd gebleven tegen over de vorige delen maar kent wel een aantal toevoeging die de toch al zo goede Halo Gameplay verbeteren en zelfs perfectioneren. Zo is het voor het eerst mogelijk in een Halo game om bij ieder wapen een klein beetje in te zoomen zoals je dat gewent bent van andere shooters zoals Call of Duty.

Daarnaast is het voor eerst mogelijk om je squad van spartans kleine commando’s te geven zoals val deze vijand aan of loop hier heen. Dit zorgt er voor dat je computergestuurde vrienden niet vaak in de weg staan of een vijand aanvallen die aan de andere kant van het level staan. Ook nieuw is dat je computergestuurde teamleden jou kunnen helpen als je bijna dood en je dus kunnen healen als je down bent.

h5-guardians-warzone-assault-dispatch-fixer-upper-b809029b339149b4a0017c357e95f25b.0-1024x576

Wat ook als een verrassing kwam was een heuse bossfight, echter lijkt hij halverwege de game best speciaal maar besluit 343 Industries de baas meerdere keren terug te laten komen later in de game. Hierdoor voelt de bossfight na tijdje eentonig en word het al snel een van de zoveel vijanden waar je mee af moet rekenen. Hier had na mijn gevoel meer uitgehaald kunnen worden.

Ook nieuw in Halo 5 zijn de Spartan Abilities, die vervangen de armor pick ups uit Halo 4. De Spartan Abilities bestaan onder andere uit een ground pound, sprinten, dashen, Thruster, Smart Scope en charge. De Spartan Abilities zijn zowel in de singleplayer als in de multiplayer te gebruiken en hoeven niet unlocked te worden.

Halo-5-Guardians-E3-Demo-Screenshot-30-1024x576

Halo 5 is grafisch een van de mooiste games voor de Xbox One, de game zit boordevol detail en speelt zich af in wisselende omgevingen. Vooral de wapens blinken uit in detail en het word al snel duidelijk dat de Xbox One behoorlijk wat grafische kracht in zich heeft. De omgevingen zijn groot en bevatten een hoop detail en diepte. Ook de voortuigen hebben een flinke upgrade gekregen en hebben er nog nooit zo mooi uitgezien in een Halo game. De nieuwe Scorpion tank voelt niet alleen zwaar en lomp maar oogt daarnaast ook nog eens als een flink gevaarte.

Ook de hoeveelheid gebeurtenissen op de achtergrond zorgen vaak prachtige plaatjes en indrukwekkende scenario’s. Zo zal er regelmatig een beeldvullende Guardian uit de grond komen op de achtergrond van een level terwijl er volop actie is en je van alle kanten beschoten word. Dit soort grafische hoogstandjes zijn behoorlijk indrukwekkend en geven je meteen het gevoel dat je midden in een gigantische veldslag zit. Helaas komt al dit pracht en praal wel tegen een prijs want Halo 5 is niet speelbaar in splitscreen.

De multiplayer heeft nog steeds alle oude vertrouwde gamemodi zoals je gewend bent van de vorige Halo games, maar verwelkomd ook een nieuwe modus genaamd Warzone waarin het overnemen van bepaalde punten in de map essentieel is. Warzone lijkt in eerste instantie veel op Battlefield maar heeft toch een aantal twists en toevoegingen. Ten eerste werkt Warzone met REQ punten en kaarten, hoe meer kills je maakt en hoe meer punten je veroverd op de map, des te meer REQ punten verdien je. Deze punten zijn dan tijdens de game weer inwisselbaar voor wapens, voertuigen en boosters. Hoe meer REQ punten je verzameld, hoe betere gear je kunt kopen. Daarnaast krijg je aan het einde van iedere potje nog een aantal punten waarmee je REQ cards kunt kopen waarmee je special gear of verbeterde versies van een voertuig kunt unlocken.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x