Home Movies Hail, Caesar! Review

Hail, Caesar! Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Ken je dat moment dat er een inside joke wordt verteld die jij niet eigenlijk niet snapt, maar je lacht wel omdat de manier waarop het wordt verteld wel redelijk grappig is. Dat is Hail Ceasar voor mij. Een inside Joke die zo absurd en willekeurig is, dat je wel moet lachen, ook al is de grap niet voor jou bedoeld.

Deze review bevat geen spoilers.

Een film van de Coen Brothers met o.a. Scarlett Johansson, George Clooney, Channing Tatum en Josh Brolin. Mijn verwachtingen waren hoog, niet alleen vind ik de meeste acteurs die meespelen ontzettend goed, de Coen Brothers hebben ook een paar van mijn favoriete films geregisseerd.
Jammer genoeg heeft deze film mijn verwachtingen niet waar kunnen maken.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Plot”]Plot:
Hail Ceasar speelt zich af in het jaren 50 hollywood en volgen we Eddie Mannix (Josh Brolin). Een Hollywood Fixer wiens taak het is om de acteurs binnen de lijntjes te houden. In deze film staan daarin 4 verhaallijnen centraal.

De eerste is Mannix die een andere baan aangeboden krijgt die beter betaald krijgt en betere uren voor hem zou betekenen, hierin zal hij keuzes moeten maken over wat hij gaat doen, voor zijn passie kiezen, of voor het geld en zijn familie.

brolin-large

De tweede en meest belangrijke is het feit dat een van de belangrijkste acteurs op dat moment genaamd Baird Whitlock (George Clooney) is ontvoerd door communisten. Dit is de grootste rode draad in de film en veel van de verhaallijnen die we verder in de film zien hebben gedeeltelijk hier mee te maken. Dit is tevens ook de verhaallijn waar ik me het meest aan heb geërgerd, het verhaal was niet echt heel goed in mekaar gezet en sommige dingen leken alleen maar toegevoegd te zijn zodat alles nog maar een stuk vreemder zou zijn. Zoals bij veel in deze film zat er veel potentie in maar is het er helemaal niet uitgehaald.

maxresdefault

Verder hebben we nog het verhaal van DeeAnna Moran (Scarlett Johansson) en dat was voor mij samen met het laatste verhaallijn toch wel mijn favoriete deel van de film. DeeAnna is namelijk net gescheiden maar is wel zwanger door haar vorige man en de taak van Mannix is om te bedenken hoe hij dit gaat oplossen waardoor zij zo min mogelijk populariteit schade oploopt.

2D3E4CEC00000578-3266977-image-m-2_1444419763967

En als laatste hebben Hobie Doyle (Alden Ehrenreich), een western ster die door omstandigheden wordt geforceerd om in een heel ander soort film te spelen. Dit levert een paar van de beste en grappigste scenes van heel de film op en is misschien wel het feit dat deze film nog het cijfer scoort wat het nu is.

hail-cesear7

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Potentie”]Potentie:
Het jammere aan dat deze film toch wel redelijk tegenvalt is dat er zo veel potentie in zat. Op papier is het een geweldige film en ik denk dat als ik zelf in hollywood zou hebben gewerkt dat ik de film een stuk leuker zou vinden dan dat ik hem nu vind. Er zitten namelijk zoveel inside film jokes in dat het allemaal een beetje vervreemd wordt voor het “normale” publiek. Scarlett Johansson en Alden Ehrenreich maken de film tot nog een vermakelijke film die zeker geen straf is om te kijken.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”oordeel”]Oordeel:
Hoewel Hail Ceasar zeker niet de film is die ik zou verwachten dat het ging worden, is het nog steeds een redelijk vermakelijke film. En als je zelf in de filmindustrie werkt dan denk ik dat hij nog vermakelijker zal zijn.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Hail, Caesar! stelt teleur.”
positives=”Scarlett Johansson en Alden Ehrenreich
Leuke inkijk op hoe Hollywood vroeger was” negatives=”Er gebeurt te veel tegelijk
Film lijkt gemaakt te zijn voor andere film makers
George Clooney ontvoerd verhaallijn
Over de top”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x