Home Gaming ‘GTA 6 is twee keer groter dan GTA V en heeft drie steden’

‘GTA 6 is twee keer groter dan GTA V en heeft drie steden’

by Jos Vis

Nog maar een paar dagen en dan is het eindelijk zo ver: Grand Theft Auto (GTA) 6 laat zich dan voor het eerst zien in een aangekondigde trailer. Intussen komt er allemaal informatie over de game voorbij op het internet, al is het dan maar de vraag wat er uiteindelijk van klopt. Zo is er dus een knul die claimt een ‘vriend te zijn van de zoon van een van de medewerkers’ en hij geeft aan dat de map twee keer groter is dan die van GTA V. Uiteraard gaan we hier niet zomaar elke scheet van een onbekend iemand bespreken, op het gebied van GTA 6 gaan er al tien jaar de wildste geruchten de ronde, maar het klinkt toch wel aannemelijk.

Daarnaast geeft hij ook zogenaamde beelden vrij van de game, die natuurlijk enorm vaag eruit zien, al zien we duidelijk een grote stad. Hij geeft aan dat hij de beelden toont, omdat het over een paar dagen toch niet meer uitmaakt. Vreemd verhaal natuurlijk, want als een rechter zich hierover buigt zal het waarschijnlijk geen goed argument zijn. Als hij daadwerkelijk een vriend van de zoon van een medewerker is, dan is ook die medewerker flink de pineut en dat kan enorme gevolgen hebben voor de rest van zijn carrière. Een paar jaar geleden was er al een lek, maar de dader daarvan heeft het met een gevangenisstraf moeten bekopen, al was het niet zijn enige misdaad.

Hoe dan ook; laten we even verder kijken naar wat deze meneer nog meer te vertellen heeft. Hij claimt dat er drie grote steden in de game te vinden zijn en dat er in het midden van de map een groot meer is geplaatst. Dat laatste klinkt ook wel aannemelijk, want dat is een manier om ervoor te zorgen dat we niet in een keer de map kunnen oversteken en zo dus groter aanvoelt. Ook zegt hij dat GTA 6 zich afspeelt in het heden en dat grotendeels draait om Vice City, een fictieve versie van Miami. Daarnaast kun je ongeveer 70% van de gebouwen ook daadwerkelijk binnenlopen en dat zou nogal een verbetering zijn van eerder GTA’s, waar je dat maar bij een paar gebouwen kon doen.

Eigenlijk klinkt bijna alles wel aannemelijk, behalve dan dat de game in de herfst van 2024 uit moet gaan komen, waar iedere leaks spraken van 2025. Nu kan het overigens best dat de trailer wel degelijk ‘Fall 2024’ gaat tonen, maar als we een beetje het verleden mogen gebruiken om te zien wat er gaat gebeuren, dan kunnen we wel stellen dat de game minimaal een keer uitgesteld gaat worden. En het maakt niets uit wat zure gamers daarvan vinden, want als je eerlijk bent wil je dat ze de game helemaal op en top polijsten en dan is het geen probleem om nog heel even de game bij te schaven bij enige twijfel over de kwaliteit.

We gaan het allemaal zien deze week, maar spannend is het zeker. Het gaat sowieso een mooie week voor gamers worden, want naast de trailer van GTA 6, krijgen we ook nog een boel nieuwe trailers te zien bij de Video Game Awards, twee dagen later. Veel plezier toegewenst!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x