Home Gaming Grote update voor Splatoon voegt op 6 augustus spetterende nieuwe content toe

Grote update voor Splatoon voegt op 6 augustus spetterende nieuwe content toe

by Mark van Truijen

Op 6 augustus brengt een gratis software-update voor Splatoon op de Wii U een enorme hoeveelheid nieuwe content naar het spel, inclusief twee nieuwe matchmaking modes, nieuwe wapentypes, een verhoging van het maximaal haalbare level en meer dan 40 nieuwe kledingstukken. Dankzij de nieuwe matchmaking-mogelijkheden kunnen spelers met vriendenteams een winnende strategie uitdokteren en strijden om zo het beste inktvissenteam ooit te worden.

De nieuwe update introduceert de matchmaking-opties Squad Battle en Private Battle. Squad Battle laat spelers in Ranked Battle samenwerken met vrienden, in plaats van met willekeurige andere spelers. Nadat een speler een squad heeft aangemaakt, kunnen vrienden zich aansluiten om een team van twee tot vier Inklings te vormen. Vrienden spelen altijd samen in hetzelfde team, met willekeurige andere squads als tegenstanders.

Private Battle laat vrienden elkaar bestrijden in aanpasbare privégevechten. Twee tot acht vrienden kunnen deelnemen aan dezelfde gevechten en daarbij kiezen voor hun favoriete plattegrond, spelstand en wapens. Het aantal deelnemers loopt op van 1v1 tot 4v4, maar teams hoeven niet even groot te zijn: de gastheer kan ook kiezen voor 1v4, 1v2 of andere combinaties van spelers.

Bij deze nieuwe update wordt ook het maximaal haalbare level verhoogd voor zowel de Regular Battle als Ranked Battle. Na het downloaden van de software-update kunnen spelers level 50 (verhoogd van level 20) halen, en rang S en S+ in Ranked Battle (beide hoger dan A+).

Terwijl Inklings over de hele wereld genieten van kleurrijke gevechten met het huidige arsenaal wapens in Splatoon, komen met de update twee nieuwe wapentypes beschikbaar, waarmee het spel een nieuwe strategische dimensie krijgt. De emmerachtige Slosher-wapens werpen inkt recht vooruit over indrukwekkende afstanden. Door de hoek waaronder je deze nieuwe wapens gebruikt te veranderen, kun je er tegenstanders mee raken die zich hoog boven je bevinden, of zelfs aan de andere kant van een muur.

Het tweede nieuwe wapentype is het mitrailleur-achtige Splatling-geweer, dat spelers kunnen opladen voor krachtige inktschoten. Een maximaal opgeladen schot demonstreert het ware potentieel van dit wapentype. Naast de nieuwe wapens zijn meer dan 40 kledingstukken toegevoegd aan de verschillende winkels in Splatoon, uiteenlopend van leren jasjes tot een sushi chef-kostuum.

Ondanks de omvang van deze forse augustus-update, is dit nog niet het einde van de spetterende, gratis content voor Splatoon. Want ook ná deze update zal de rest van de zomer en het najaar meer content voor de game verschijnen, inclusief de Rainmaker Ranked Battle-stand, aanvullende maps en nieuwe wapens. Meer details over deze toevoegingen worden in de toekomst onthuld.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: