Home Gaming Grootste eerste week voor een nieuwe franchise ooit

Grootste eerste week voor een nieuwe franchise ooit

by Mark van Truijen

Ubisoft maakt de recordbrekende resultaten van Tom Clancy’s The Division bekend. De game heeft al meer dan $330 miljoen omzet behaald wereldwijd in de eerste 5 dagen van release*. Nadat de game het Ubisoft-record in de eerste 24 uur heeft verbroken, is The Division nu ook de beste verkochte Ubisoft-game en de best verkochte nieuwe game-franchise ooit tijdens de eerste week.

“The Division heeft in de eerste week van release de toppositie bereikt in de industrie, wat een overweldigende prestatie is.  We zijn enorm trots op de teams en danken alle miljoenen spelers die de game steunen,” zegt Yves Guillemot, CEO en mede-oprichter van Ubisoft. “The Division is het meest recente voorbeeld van onze potentie om indrukwekkende games te maken waarbij spelers betrokken zijn en dit delen met al hun vrienden en de rest van de community.”

The Division verbreekt ook het betrokkenheids-record van Ubisoft. De game heeft de grens van 1,2 miljoen spelers in afgelopen weekend gepasseerd. In de eerste week hebben spelers meer dan 100 uur via de Ubisoft-servers gespeeld.

“Naast de recordbrekende resultaten qua sales, toont de game ook de hoogste resultaten ooit op het gebied van betrokkenheid voor een Ubisoft-game. Een beloning voor het harde werken en investeringen in ons online infrastuctuur en servers,” zegt Stephanie Perotti, Vice President Online Services, Ubisoft. “We bieden een online ervaring aan die de rest van de industrie evenaart waarbij kwaliteit en verbinding enorm belangrijk zijn voor The Division en de spelers.”

Tijdens launch was The Division de best bekeken game op Twitch en heeft sindsdien de top 5 niet verlaten. Ook heeft de game op YouTube meer dan 57 miljoen views gegenereerd in één week tijd.

Tom Clancy’s The Division speelt zich af in New York, een aantal weken na de uitbraak van een verwoestende pandemie die op Black Friday is losgebarsten. Één voor één vallen de voorzieningen uit. Zonder water en voedsel duurt het slechts dagen voordat de samenleving in elkaar stort. The Division, een opzichzelfstaande geheime eenheid, wordt op actief gesteld. Het lijken gewone mensen, maar Division-agenten zijn getraind om alleen te strijden en de samenleving te redden. In deze immense, online open world RPG ontdek je een vijandige en dynamische omgeving waarin onderzoeken en de progressie van de speler van essentieel belang is. Werk samen met andere spelers om de stad weer terug te veroveren en te ontdekken wat de oorzaak is van het virus.

Tom Clancy’s The Division is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Voor meer informatie over Tom Clancy’s The Division, bezoek je http://www.thedivisiongame.com​.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x