Home MoviesNieuws Gratis game-update brengt belangrijke nieuwe functies naar Super Mario Maker voor de Wii U

Gratis game-update brengt belangrijke nieuwe functies naar Super Mario Maker voor de Wii U

by Sven

Een vandaag verschenen software-update voor Super Mario Maker voor de Wii U brengt aanvullende voorwerpen, spelstanden en functies naar de hoog gewaardeerde game. Hierdoor wordt het nog leuker om levels te spelen, te maken en te delen met spelers van over de hele wereld.

Eén van de nieuwe toevoegingen is het sleutel-voorwerp uit Super Mario World voor de Super NES: hiermee kunnen spelers het nieuwe gesloten deur-voorwerp openen om toegang te krijgen tot nieuwe delen van het level. De sleutel en gesloten deur komen beschikbaar door respectievelijk met de P-schakelaar- en deur-voorwerpen te schudden en kunnen gecombineerd worden om uitdagende nieuwe levels te maken. De sleutel kan zelfs aan vijanden toegevoegd worden, zodat spelers deze moeten verslaan om de sleutel te krijgen en verder te kunnen. Hierdoor is het nu mogelijk om levels te maken met verplichte eindbaasgevechten.

Wanneer spelers tijdens het maken van een level met een munt schudden, verandert deze nu in een roze munt. Als een speler alle roze munten in een level heeft gepakt, verschijnt er een sleutel. Door de sleutel, gesloten deur en roze munten te combineren, kunnen spelers hun verbeelding de vrije loop laten en unieke puzzellevels maken.

Er wordt ook een nieuw puntenpilaar-voorwerp aan het spel toegevoegd. Deze enorme, onheilspellende pilaren verschenen oorspronkelijk in Super Mario World en komen verpletterend hard omlaag vallen. De bouwer van een level kan de puntenpilaar laten verschijnen door met het Thwomp-voorwerp te schudden.

Spelers die op zoek zijn naar een pittige uitdaging hebben geluk, want na het downloaden van de gratis update wordt het nieuwe niveau ‘supermoeilijk’ toegevoegd aan de Missie met 100 Mario’s. Dit nieuwe niveau verzamelt willekeurige levels die na hun creatie zijn gecategoriseerd als “supermoeilijk”.

Door de Missie met 100 Mario’s op dit niveau te voltooien, kunnen vijf nieuwe ?- paddenstoelkostuums worden vrijgespeeld. Er zijn ook drie nieuwe kostuumbeloningen voor de stand “normaal” en vier voor de stand “moeilijk”.

De nieuwe toevoegingen gelden niet alleen voor het spel zelf: de Super Mario Maker Bookmark website, die spelers vanaf een smart device of via internet naar levels laat zoeken, toont nu ook de wereld records van Super Mario Maker-spelers.

Er zijn onlangs ook enkele nieuwe kostuums aan het spel toegevoegd, inclusief die van de altijd slimme en soms een tikje gestoorde Professor E. Gadd van de Luigi’s Mansion-games. Fans van Daisy kunnen de avonturen in het officiële level Sarasaland voltooien voor het Daisy-kostuum. Spelers kunnen in de levelwereld regelmatig nieuwe officiële levels vinden.

Er zijn tot 27 januari in Super Mario Maker maar liefst 6,2 miljoen verschillende levels door gebruikers gemaakt, goed voor meer dan 400 miljoen speelbeurten. Ga voor meer informatie over het spel naar www.nintendo.nl/SuperMarioMaker.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x