Home Gaming Gerucht: Resident Evil 9 zal worden gebouwd op Dragon’s Dogma 2 open wereld techniek

Gerucht: Resident Evil 9 zal worden gebouwd op Dragon’s Dogma 2 open wereld techniek

by Pim, Sel

Met het driejarige jubileum van Resident Evil Village in zicht, nadert het moment waarop alle ogen in de Resident Evil-fanbase zich zullen richten op de volgende nieuwe hoofdinstallatie van de serie, en hoewel Capcom Resident Evil 9 nog niet officieel heeft aangekondigd, zijn er toch enkele details over de titel naar buiten gekomen via lekken en geruchten in de afgelopen maanden.

Verschillende van die geruchten zijn afkomstig van prominente leaker Dusk Golem, die onlangs op Twitter wat meer potentiële details over het spel heeft gedropt. Interessant genoeg zou volgens de leaker Resident Evil 9 voortbouwen op de nieuwe open wereldtechnologie van de RE Engine die Capcom heeft gebruikt in de onlangs uitgebrachte Dragon’s Dogma 2.

Volgens de leaker delen Dragon’s Dogma 2, Resident Evil 9 en Monster Hunter Wilds (die in 2025 wordt verwacht) hun open wereld technologie als onderdeel van Capcom’s neiging om “nieuwe initiatieven in drievoud goed te keuren”, vergelijkbaar met hoe Resident Evil 7, Devil May Cry 5 en de remake van Resident Evil 2 in 2019 samen werden goedgekeurd als de eerste vlaggenschip RE Engine-spellen, en hoe het succes van de laatste de remakes van Resident Evil 3 en 4 heeft voortgebracht.

Dusk Golem zegt dat het doel van Capcom met zowel Resident Evil 9 als Monster Hunter Wilds is om het DNA van hun respectievelijke franchises te behouden en tegelijkertijd hun fundamenten uit te breiden met nieuwe open wereld technologie, vergelijkbaar met Dragon’s Dogma 2.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x