Home Gadgets Gemeente Hollands Kroon heeft geen managers, urenbriefjes en vakantiedagen meer

Gemeente Hollands Kroon heeft geen managers, urenbriefjes en vakantiedagen meer

by Mark van Truijen

De Noord-Hollandse gemeente Hollands Kroon heeft geen managers, urenbriefjes en vakantiedagen meer. Wel vertrouwen, verantwoordelijkheid en resultaten. Hollands Kroon – een fusiegemeente – vaart in gemeenteland een bijzondere koers en wordt daarbij ondersteund door de nieuwste technologie. Het is een van de meest innovatieve gemeenten van Nederland. Haar aanpak leidt tot ondernemende werknemers en een verbeterde dienstverlening richting inwoners, die op hun beurt meer zelfredzaamheid tonen. In de praktijk betekent dat onder andere: minder regels binnen de APV, paspoorten worden thuisbezorgd en de aangifte van de geboorte van je kind wordt door een medewerker bij jou thuis afgehandeld.

Hollands Kroon en Microsoft Nederland laten zien wat technologische ontwikkelingen in deze tijd van digitale transformatie kunnen betekenen voor mens, overheid en bedrijf. Daarbij delen we graag inzichten in hoe we er allemaal optimaal van kunnen profiteren. In zo’n proces naar anders denken en werken is technologie onmisbaar. Maar naar onze mening begint het vooral met kijken naar veranderingen in de samenleving en inspelen op maatschappelijke trends, zoals vergrijzing, urbanisering en individualisering, en van daaruit nieuwe processen en technologie inzetten.

We zien dat iedereen anders omgaat met de mogelijkheden die technologie ons biedt. Het verhaal van Hollands Kroon verbeeldt wat de digitale transformatie in het dagelijks leven betekent voor haar werknemers en inwoners, en geeft antwoord op de vraag hoe een andere kijk op zelfredzaamheid, autonomie en meer doen in minder tijd in de praktijk wordt beleefd.

Benieuwd geworden naar het gehele verhaal? Lees dan op onze Nederlandstalige website verder hoe de gemeente Hollands Kroon invulling geeft aan haar digitale transformatie (klik hier voor de Engelstalige versie).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x