Home Events Gamemarathon voor het goede doel

Gamemarathon voor het goede doel

by Pim, Sel

Game Changers, bestaande uit een grote groep enthousiaste gamers, zal in het weekend van 10 tot en met 12 februari drie dagen lang gamen om geld op te halen voor Duchenne Parent Project. De volledige game marathon wordt live uitgezonden op het Twitch– en Facebook kanaal.

De gaming marathon gaat op vrijdag 10 februari om 12.00 van start en zit bomvol met gesponsorde gaming-gerelateerde zaken, welke verloot wordt onder de donateurs. Tijdens de marathon worden er meer dan 100 games verloot, worden er diverse veilingen gehouden en kan men ook kans maken op onder andere een PlayStation 5 en een luxe gaming laptop.

De games die gespeeld worden lopen uiteen van retro tot recente releases, maar zijn grotendeels verbonden via het thema “plezier met elkaar”. Verwacht verder een aantal bijzondere gasten, zoals populaire Nederlandse streamers.

Ondanks dat dit soort “charity streams” het al jaren heel goed doet in de Verenigde Staten, zijn ze in Nederland nog niet echt doorgebroken. Met de oprichting van Game Changers hopen Rowdy Oomen en zijn team vrijwilligers daar dan ook verandering in te brengen. Dit doen ze door alle aspecten van games erbij te halen: het sociale, het creatieve en het doorzettingsvermogen dat met games gepaard gaat. Door dit allemaal te combineren, proberen ze een gezellige sfeer neer te zetten terwijl ze zich inzetten voor het goede doel.

Door te doneren help je een goed doel, terwijl je ook nog eens kans maakt op een leuk gaming item. Doneren kan via de officiële actiepagina. Voor meer informatie over de marathon kun je terecht op www.GCNL.one.

Wat is de spierziekte Duchenne? 

Bij de spierziekte Duchenne worden de spieren steeds minder sterk. Kinderen met deze ziekte missen een stofje (het eiwit dystrofine) dat ervoor zorgt dat de spieren stevig blijven. Zonder dit stofje worden de spieren steeds minder sterk.

Duchenne Parent Project stimuleert wetenschappers, artsen en bedrijven om onderzoek voor een behandeling of een geneesmiddel voor de ziekte van Duchenne te versnellen en zorg en hulpmiddelen voor de kinderen verder te verbeteren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x