Home GamingAndroid Game Mania steunt Serious Request en veilt grootste LEGO Pikachu ooit.

Game Mania steunt Serious Request en veilt grootste LEGO Pikachu ooit.

by Mark van Truijen

LEGO-bouwer Dirk Van Haesbroeck van Brick Projects gaat in opdracht van Game Mania de uitdaging aan

Game Mania steunt Serious Request en brengt Pikachu tot leven voor het goede doel. Daarom werd de Belgische LEGO-bouwer Dirk Van Haesbroeck aangesteld om 2 levensgrote Pikachu beelden te maken, goed voor samen 50.000 LEGO-blokjes. Op 18 december, de dag van de start van het Glazen Huis in Breda, zal Game Mania het eerste beeld tentoonstellen aan het grote publiek. Die dag start ook de veiling van het unieke beeld en na afloop zal Game Mania de opbrengst integraal doorstorten ten voordele van de Serious Request 2016-actie.

Radiozender 3FM organiseert naar goede gewoonte opnieuw Serious Request. Een actie die dit jaar in het teken van longontsteking staat. Samen met het Rode Kruis wil 3FM zo veel mogelijk geld inzamelen om longontsteking bij kinderen in ontwikkelingslanden te voorkomen en behandelen, door middel van een aantal zeer doeltreffende oplossingen. Ook Game Mania draagt graag een (Lego) steentje bij, en tracht met een unieke actie zo veel mogelijk geld in te zamelen. Voor deze actie zal de lijn van gaming doorgetrokken worden en Pikachu – de bekendste Pokémon – tot leven komen in een levensgroot LEGO-beeld.

25.000 LEGO-blokjes
Game Mania vroeg Dirk Van Haesbroeck van Brick Projects om de twee Pikachu LEGO-beelden te maken (één voor België en één voor Nederland). De Belgische LEGO-bouwer heeft al heel wat meesterwerken op zijn naam staan, waaronder de grootste Super Mario die eveneens verkocht werd voor het goede doel, in samenwerking met Game Mania. Dit keer worden twee Pikachu LEGO-beelden ontworpen van elk 1,40m hoog (inclusief sokkel van 0,20m). Het beeld zal dan ook gedoopt worden tot grootste LEGO-Pikachu ooit! Ieder beeld wordt vervaardigd uit 25.000 LEGO-blokjes. De bouw van elk beeld zal zo’n 3 weken in beslag hebben genomen, en de eerste Pikachu zal op 18 december – bij de start van Serious Request– voorgesteld worden aan het grote publiek. Het hele proces is ook te volgen via de sociale media van Game Mania, eveneens waar en wanneer de biedingen voor de veiling van start gaan. Diegene die het hoogste bod uitbrengt, mag de unieke LEGO-Pikachu een permanente plaats geven in zijn of haar huiskamer en zo alle andere Pokémon-liefhebber jaloers maken…
Meer info over de actie: www.gamemania.eu/legopikachu

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x