Home Gaming FRITZ!Box 4020: de flexibele, kleine router voor het FRITZ!-thuisnetwerk

FRITZ!Box 4020: de flexibele, kleine router voor het FRITZ!-thuisnetwerk

by Mark van Truijen

De nieuwe FRITZ!Box 4020 is de allerkleinste FRITZ!Box en is een perfect instapmodel voor wie een eigen FRITZ!-thuisnetwerk wil opzetten. Sluit de draadloze router aan op kabel, DSL of glasvezelmodems en verleng het bestaande netwerk. De FRITZ!Box 4020 bevat een WAN-poort, vier LAN-poorten en een NAS-functie. Het biedt de snelste Wireless N in zijn prestatieklasse: 450 Mbit/s en een 2.4 GHz-frequentieband. Zo surf je eenvoudig op je smartphone, tablet of notebook. De FRITZ!Box 4020 heeft een USB 2.0-poort en ondersteunt 3G- en 4G-dongels voor optimale internettoegang via mobiele-communicatienetwerken, dus ook geschikt voor op je vakantiebestemming. De FRITZ!Box 4020 biedt ook draadloze gastentoegang, parental controls en VPN. Bovendien bieden de FRITZ!Appsveel extra’s voor de FRITZ!Box.

 

Klein en flexibel: snel wifi en LAN voor verschillende applicatiedoeleinden

De FRITZ!Box 4020 gebruikt de 2.4 GHz-band met behulp van snelle Wireless N tot wel 450 Mbit/s (3 x 3 MIMO). Dit maakt draadloze verbindingen mogelijk met hoge datasnelheden – zelfs op grote afstanden. Koppel eenvoudig nieuwe, draadloze apparaten aan je FRITZ!Box door op de WPS-knop te drukken. Dankzij de vier Fast Ethernet LAN-poorten is de FRITZ!Box ideaal voor bijvoorbeeld het versturen van video’s of online gamen via LAN. De FRITZ!Box 4020 is een instapmodel dat je koppelt aan elk bestaand modem of gebruikt als een uitbreiding voor thuisnetwerken. Zo creëer je een snelle wifi-verbinding en LAN-poorten in andere kamers of op andere verdiepingen. Doordat de FRITZ!Box 3G- en 4G-dongels ondersteunt, heb je zelfs internettoegang via mobiele-communicatienetwerken. Zo maak je overal een klein thuisnetwerk, zelfs in je vakantiehuisje.
Multimediathuisnetwerk

FRITZ!NAS en de geïntegreerde mediaserver maken de FRITZ!Box 4020 een ideale multimediahub. Foto’s, muziek en video’s zijn overal op het gehele thuisnetwerk beschikbaar, ongeacht of ze zijn opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Zelfs wanneer de computer uitstaat, integreer je je apparaten, zoals opslagmedia of printers, die je met USB 2.0 eenvoudig in het thuisnetwerk verbindt met de print- en mediaservers.

FRITZ!OS en FRITZ!Apps: diversiteit voor jouw thuisnetwerk
De compacte FRITZ!Box 4020 heeft vijf jaar garantie en biedt het bekende comfort van de FRITZ!Box met FRITZ!OS. Dit is inclusief firewall, parental controls, VPN-toegang en alle MyFRITZ!-features. Door een privéhotspot te maken, bied je gasten een eigen, veilige toegang apart van jouw thuisnetwerk. Bovendien heeft de FRITZ!Box 4020 een mediaserver en biedt de router een automatische-updatefunctie voor nieuwe FRITZ!OS-versies. Gratis FRITZ!Apps, zoals FRITZ!App WLAN, bieden extra gemak, bijvoorbeeld in de vorm van bruikbare informatie over het draadloze LAN of de eenvoudige verbinding via QR-code.

 

Beschikbaarheid

De FRITZ!Box 4020 is te koop bij retailers en e-tailers tegen een consumentenadviesprijs van 59 euro.

 

Technische specificaties van de FRITZ!Box 4020

¬  2.4 GHz: 3 x 3 Wireless N met 450 Mbit/s

¬  1 x Fast Ethernet WAN voor verbinding via de kabel, DSL of glasvezelmodems, of voor uitbreiding van je bestaande thuisnetwerk

¬  4 x Fast Ethernet LAN, 1 x USB 2.0

¬  Ondersteunt 3G- en 4G-dongels voor mobiele-internettoegang

¬  FRITZ!OS voor draadloze gastentoegang, parental controls, NAS, VPN en meer

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: