Home Movies Frank Lammers regisseert virtual reality film High Five

Frank Lammers regisseert virtual reality film High Five

by Mark van Truijen
Frank Lammers gaat de spelregie doen van de virtual reality film High Five. Dat maakt producent &samhoud media, oprichter van The VR Cinema, vandaag bekend. Daarnaast speelt hij één van de hoofdrollen. Hij kijkt uit naar het werken met een nieuwe technologie. “Dit scenario leent zich uitstekend voor virtual reality.”
In de virtual reality film High Five proberen twee schurken de nieuwe, revolutionaire uitvinding van het jonge meesterbrein Frederique te ontfutselen. Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh spelen als Baron en Barones Hoflock de ouders van de jonge uitvindster.
VR-regisseur en producent Jip Samhoud van &samhoud media is blij met de samenwerking met Frank Lammers. “We willen virtual reality echt verder brengen. High Five is met de acteurs en het verhaal echt revolutionair en een flinke stap in de goede richting om VR echt groot te maken.”
Het verhaal is geïnspireerd op de familiefilm Home Alone; een langgekoesterde wens van Samhoud. “Ik heb veel fijne en nostalgische herinneringen aan de film en hoe we daar met de hele familie naar keken. Om nu zo’n soort film zelf te maken, is fantastisch.
Frank Lammers, die een van de boeven speelt, hoefde ook niet lang na te denken toen hij werd gevraagd. “Virtual reality geeft veel nieuwe mogelijkheden en als man van middelbare leeftijd probeer ik aan te haken bij de nieuwe technologie. Dit wordt eigenlijk mijn persoonlijke Star Wars”, lacht hij.
&samhoud media maakte eerder al In Your Face, met in de hoofdrol Hadewych Minis en Tibor Lukács, en produceerde Night Fall, het eerst virtual reality ballet in samenwerking met Het Nationale Ballet.
De opnames van High Five vinden eind januari plaats en eind februari is de film te zien in The VR Cinema in Amsterdam.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x