Home Gaming Florence + The Machine brengt ‘Songs from Final Fantasy XV’ uit

Florence + The Machine brengt ‘Songs from Final Fantasy XV’ uit

by Mark van Truijen

Square Enix Ltd. maakt bekend dat Songs from FINAL FANTASY XV vanaf vandaag verkrijgbaar is. Het betreft een selectie van drie gloednieuwe tracks die voor FINAL FANTASY® XV zijn opgenomen door Florence + the Machine – de voor een Grammy genomineerde band die twee keer op de shortlist voor de Mercury Music Prize stond.

De speciale samenwerking heeft geleid tot drie tracks: Too Much Is Never Enough, I Will Be en Stand By Me. Alle drie tracks zijn opgenomen bij de Air Studios in Londen met producer en componist Emile Haynie (Kanye West, Lana Del Rey). Too Much Is Never Enough, is een filmachtige, epische song met ‘sweeping strings’ en Florences rijke, emotionerende stem. Deze track beleefde vanochtend zijn wereldwijde première op de BBC Radio 1 Breakfast Show met Nick Grimshaw, als onderdeel van hun New Music Friday.I Will Be is een tot de verbeelding sprekende ballad, terwijl haar bewerking van Stand By Me, waar we al een voorproefje van kregen tijdens het UNCOVERED: FINAL FANTASY XV evenement in maart, deze klassieker van Ben E. King een prachtig, melancholisch randje geeft

“Ik heb FINAL FANTASY altijd gezien als een prachtige en creatieve game, dus ik denk niet dat ik met een andere videogame had kunnen werken,” zei Florence over haar beslissing om samen te werken met FINAL FANTASY XV. Op bepaalde manieren lijken het landschap van Final Fantasy en mijn eigen interne landschap behoorlijk goed bij elkaar te passen, het is mythisch en prachtig en episch.”

Hajime Tabata, regisseur van FINAL FANTASY XV, sprak ook zijn enthousiasme uit over de release van “Songs from FINAL FANTASY XV” – “We zijn zeer verheugd dat we mochten samenwerken met Florence aan zowel de cover van ‘Stand By Me’ als de twee originele tracks die zijn geïnspireerd door de wereld en het verhaal van FINAL FANTASY XV. Muziek is altijd een zeer belangrijk en geliefd onderdeel geweest van de FINAL FANTASY-serie, en met deze drie tracks wilden we een muziekervaring maken om binnen de game te beleven, een die luisteraars, zowel nieuwkomers als veteranen, verplaatst naar het epische FINAL FANTASY XV-universum”.

Florence + the Machine’s Songs from FINAL FANTASY XV is nu verkrijgbaar op iTunes.

F+M_Songs from FFXV

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x