Home Gaming First Dwarf is uit op Steam

First Dwarf is uit op Steam

by Marc Beers

First Dwarf heeft positieve feedback gekregen van spelers die de avonturen van de dwerg Tru en zijn metgezel, de drakenvrouw Ragna, al hebben meegemaakt. Bijna 25.000 spelers namen deel aan de pre-release open tests, en tijdens Steam Next Fest was de demo een van de meest gespeelde. De game is door meer dan 100.000 mensen aan verlanglijsten toegevoegd. First Dwarf combineert de beste kenmerken van populaire genres, dus spelers moeten voorbereid zijn op een breed scala aan activiteiten, zoals het verkennen en verzamelen van grondstoffen, het bouwen en beheren van een nederzetting, of zelfs het besturen van een dwergenmecha in gevechten. Het verhaal speelt zich af in een unieke wereld gemaakt van drijvende eilanden, waar elk van hen nieuwe uitdagingen en ongelooflijke uitzichten met zich meebrengt. First Dwarf is een van de eerste titels die is ontwikkeld met behulp van Unreal Engine 5.4.

Het verhaal ontwikkeld door het team van Star Drifters dompelt spelers onder in de wereld van Driftland, een rijk dat bestaat uit drijvende eilanden. De belangrijkste taak van de speler is het vinden van een plek waar dwergen hun toevlucht zoeken. Het schip van de ontdekkingsreiziger stort echter onverwachts neer op een van de eilanden, en de hoofdpersoon – dwerg Tru – moet vechten om te overleven in de vijandige omgeving. Hij wordt niet alleen ondersteund door een krachtige mech die hij persoonlijk bestuurt, maar ook door een onschatbare metgezel, drakenin Ragna. Het bouwen van een kolonie en het beheren van de kolonisten is een ander onderdeel van Tru’s werk. Met torenverdedigingsmechanismen kan hij zijn nederzetting op het ergste voorbereiden. Maar het draait niet alleen om overleven: Tru zal de behoeften van nieuwe bewoners in evenwicht moeten brengen en vervullen, door hen middelen, onderdak en entertainment te bieden om hun geluk te vergroten. Alleen een welvarende samenleving zal onze hoofdpersoon in staat stellen zijn eigen persoonlijke doel na te streven: ontdekken welk kwaad deze landen bederft en wat er is gebeurd met de eerdere dwergenexpedities, inclusief die onder leiding van zijn vader.

First Dwarf is nu beschikbaar in Early Access op Steam voor €23,99 met een korting van 15% gedurende twee weken na de lancering. De game wordt ook ontwikkeld voor consoles zoals PlayStation 5, Xbox Series S/X en Nintendo Switch, waar hij kort na de lancering van versie 1.0 zal worden uitgebracht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x