Home Gaming Finale teams voor de Call of Duty World League Pro Division zijn bekend

Finale teams voor de Call of Duty World League Pro Division zijn bekend

by Mark van Truijen

Na de intensieve dagen van de wereldwijde regionale competities, zijn er 30 teams in geslaagd een plek te bemachtigen in de eerste Call of Duty World League (CWL) Pro Division ooit, die wordt mogelijk gemaakt door PlayStation 4. Meer dan 800 professionele Call of Duty eSports teams uit Noord-Amerika, Europa en Australië/Nieuw-Zeeland voegden zich bij de strijd om kans te maken op een plek tijdens de primeur van het Call of Duty eSports circuit. Komend jaar nemen deze teams het tegen elkaar op om kans te maken op meer dan $3 miljoen aan prijsgeld met het spelen van Call of Duty: Black Ops III, tot de start van het Call of Duty kampioenschap dat zal plaatsvinden in herfst 2016.

Tijdens de Noord-Amerikaanse LAN-kwalificatie, gingen zestien teams live de strijd aan voor de acht beschikbare spots in de CWL Pro Division. De teams werden onderverdeeld in vier groepen, waarbij de top twee van elke groep zich plaatste voor de CWL Pro Division. Team EnVyUs was het enige team ter wereld die met een perfecte score van 6-0, hun plek in de Pro Divsion wist te bemachtigen. De andere Noord-Amerikaanse teams die zich plaatsten voor de CWL Pro Division zijn: OpTic Gaming, Apotheon Esports, Rise Nation, Team eLevate, Team Kaliber, FaZe Clan en compLexity Gaming.

Zodra de LAN-deelnemers compleet waren, vochten meer dan 460 teams in Noord-Amerika online tijdens een week langdurend toernooi. Na een zware strijd, plaatsten Counter Logic Gaming, Luminosity Gaming, Dream Team en Question Mark zich voor het eerste deel van het inauguratie seizoen.

Van de acht Europese CWL Pro Division teams die meededen in de regionale finales, wist het team Millenium afkomstig uit VK en Ierland, de beste score te halen met een indrukwekkende overall score van 6-1. Andere Europese teams die zich wisten te kwalificeren voor Call of Duty World League Pro Division zijn: Epsilon eSports (VK), Team Infused (VK) en Splyce (VK).

Tijdens de Europese online competitie speelden 350 teams uit 19 verschillende landen mee voor zes plekken in de CWL Pro Divisie. Drie Franse teams, Team Vitality, Team Spartan en PuLse Gaming, teams excel en NGZB uit het Verenigde Koningrijk en de Spaanse Giants Gaming speelden allemaal minstens zes matches tegen de Europese topteams om hun plaats in de CWL Pro Division veilig te stellen.

De actie ging in Sydney ging verder met teams uit de regio van Australië en Nieuw-Zeeland. Favorieten van de fans werden in een vroeg stadium overrompeld tijdens de CWL Pro Diviion. Nieuwkomer Skyfire oversteeg het regerende Call of Duty Championship topteam Mindfreak met een 3-2 overwinning waarna beide teams zich op het laatste moment wisten te plaatsen. Andere Australië/Nieuw-Zeeland teams die zich plaatsten voor de CWL Pro Division zijn: Tainted Minds en Team Immunity.

Er bleven nog vier plaatsen over voor de ANZ online kwalificatie. Nadat ze zich door vier matchrondes heen wisten te vechten plaatsten Nv, Fast as boii, OrbitGG en nieuwkomer Pure N3gs zich allemaal voor de volgende ronde en maken zo kans op de Stage 1 prijzenpot.

Door de geweldige Call of Duty: Black Ops III actie die plaatsvond tijdens de kwalificatie en online evenementen, is de spanning hoog opgebouwd voor het CWL Pro Division die op 5 januari van start zal gaan.

Kijk voor meer informatie over de Call of Duty World League Pro Division, om live matches te volgen en om kennis te maken met alle teams op CallofDuty.com/esports en volg  @CODWorldLeague op Twitter voor het laatste nieuws.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x