Home Gaming FINAL FANTASY XIV Online eerste game in float in Sidneys Gay & Lesbian Mardi Gras Parade

FINAL FANTASY XIV Online eerste game in float in Sidneys Gay & Lesbian Mardi Gras Parade

by Pim, Sel

FINAL FANTASY® XIV Online en Sydney Gaymers kondigen met trots een samenwerking aan die van de hooggeprezen MMO de eerste videogame maakt die tijdens Sydney’s Gay & Lesbian Mardi Gras Parade deelneemt als onderdeel van een float.

De samenwerking, waarbij leden van de uit 2600 personen bestaande Sydney Gaymer-community in Australië hun krachten bundelen met plaatselijke spelers, leidt tot een unieke en spannende float die is gemaakt onder de titel “Realms United”.

“Sydney Gaymers is zeer verheugd over de samenwerking met FINAL FANTASY XIV Online voor de float met de titel Realms United. Het betekent heel veel voor ons om directe ondersteuning, bevestiging en erkenning van zo’n grote kracht in de industrie te krijgen. Het betekent ook veel om ondersteund te worden door een game waarin zoveel van onze community-leden en waarden vertegenwoordigd zijn. De FINAL FANTASY XIV Online-community discrimineert niet en respecteert ieders vrijheid en individuele waarden. Voor veel LGBTQI+-spelers bieden online community’s ruimte voor de ontwikkeling en het verkennen van persoonlijke identiteiten. Ze stellen ons in staat om contact te maken met anderen en onze waarden te vieren, en ze versterken het gevoel dat we niet alleen zijn. Sydney Gaymers zou zich geen betere sponsor kunnen wensen om te helpen bij het creëren van de meest ambitieuze float die we ooit hebben gemaakt.

Organisator voor Sydney Gaymers, Peak Distapan

“Deze samenwerking was nooit gerealiseerd zonder de inspanningen van onze community. Toen FFXIV deelnam aan PAX Australia, ontvingen we van de Australische FFXIV-spelers het warmste onthaal en de grootste steun. Dit heeft ertoe geleid dat onze community en Sydney Gaymers nu hun krachten hebben gebundeld om deze samenwerking te realiseren. Dat vind ik geweldig om te zien, niet alleen als de verantwoordelijke voor FFXIV maar ook als een speler van de game. FFXIV is een andere wereld die online steeds groter en uitgebreider wordt. In die wereld worden mensen avonturiers, bekend als de Warriors of Light, en hebben ze de vrijheid om te doen wat ze willen. Samen met community’s over de hele wereld ga ik graag verder met het ontwikkelen van deze wereld.”

    FINAL FANTASY XIV Online producer en director, Naoki Yoshida

De Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras wordt dit jaar voor de 41e keer gehouden en is een jaarlijks, twee weken durend festival dat de kracht en diversiteit van de LGBTQI+-community viert, culminerend in een parade door het centrum van Sydney, Australië. Het bruisende extravaganza zet Sydney even stil om de schijnwerpers te richten op de levens, cultuur en creativiteit van de LGBTQI+-community. Sydney Gaymers doet in 2019 voor de vijfde keer mee aan de Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras Parade.

Meer informatie over de samenwerking tussen FINAL FANTASY XIV Online en Sydney Gaymers en hun vlot wordt binnenkort onthuld.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: