Home Movies Film ‘Suriname’ allereerste Pathé Thuis Original

Film ‘Suriname’ allereerste Pathé Thuis Original

by Pim, Sel

In februari 2020 komt de allereerste Pathé Thuis Original productie uit. De veelbesproken film Suriname is eerst te zien in Pathé bioscopen en vervolgens exclusief beschikbaar via de Nederlandse streamingdienst Pathé Thuis. Dit is de eerste productie die gemaakt wordt vanuit een samenwerking tussen de producent en de streamingdienst.

Pathé Thuis steunt Nederlandse film

De samenwerking tussen Pathé Thuis en de producent Rodney Leysner is ontstaan nadat beide partijen naar een nieuwe innovatieve manier van filmexploitatie zochten. Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis licht toe: “Pathé Thuis is in zeven jaar tijd gegroeid tot de grootste thuisbioscoop van Nederland. In combinatie met de vertoning in de Pathé bioscopen willen wij ons platform en marketing graag inzetten om talent de kans te geven een groot publiek te bereiken. Wij dragen een warm hart toe aan lokale producties en willen zo de Nederlandse filmindustrie steunen.”

Ook voor Surinames filmproducent Rodney Leysner is de samenwerking een vanzelfsprekende keuze. Hij vertelt: “Vanwege mijn achtergrond was het voor mij altijd al een droom om een film te maken in mijn geboorteland. Ondanks de naam van de film ben ik van mening dat wij een grote doelgroep kunnen inspireren en bereiken. De samenwerking met Pathé Thuis voegt hier enorm veel waarde aan toe waardoor ik overtuigd ben van het succes van deze film.”

Compleet aanbod films, zonder abonnement

“Met de komst van vele abonnement-diensten zoals Disney+, Apple TV+ en anderen platformen zien wij enorme kansen om de positie van Pathé Thuis nog verder te versterken. Pathé Thuis is de enige Nederlandse streamingdienst met het complete aanbod actuele films van alle filmstudio’s waarbij gebruikers gewoon per film kunnen afrekenen,” aldus Van de Weerd. Er is geen andere dienst waar films eerder te zien zijn dan bij Pathé Thuis, wordt het aanbod wekelijks aangevuld en is er keuze uit een archief van meer dan 2500 films, en begin 2020 dus ook Suriname.

Over Suriname

Suriname is een crime drama film en een remake van de succesvolle film Suriname die verscheen in 2011. De film gaat over Winston Richter, een man met een duister verleden. Richter heeft zich inmiddels opgewerkt van succesvol zakenman tot minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit is echter niet genoeg voor hem. Hij wil de machtigste man van het land worden en besluit daarom om zich verkiesbaar te stellen als president. Hierbij wordt hij gehinderd door zijn criminele verleden.

De opnames voor de film zijn inmiddels gestart en worden in Suriname en voor een klein deel in Nederland gedraaid. Rodney Leysner, o.a. bekend van de bekroonde kinderfilm Heksen bestaan niet en de film Fashion Chicks, is verantwoordelijk als producent. Met deze films behaalde Rodney een gouden status.

Cast: Fajah Lourens, Liza Sips, Winonah de Jong, Cyriel Guds, Rodney Glunder, Fernando Halman, Josylvio en Rodney Cheuk-A-Lam.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d