Home Featured FIFA 20 review; voor ieder wat

FIFA 20 review; voor ieder wat

by Mark van Truijen

Over de afgelopen dagen heb ik overal wat koppen voorbij zien komen over FIFA 20, waar de één de game niks vindt, de ander de veranderingen niet vindt passen en zelfs dat FIFA 20 hier faalt. Waai ik even uit een andere hoek binnen. Ik speel al aardig wat jaartjes FIFA en kan met de één meer uit de voeten dan de andere, voorheen speelde ik meer online seizoenen, daarna kwam de introductie van FUT en ging de focus daar naar toe.

Dit jaar ligt voor mij de grootste focus persoonlijk op FUT, voor de review kijk ik voornamelijk naar wat nieuwigheden en de gameplay overall. Ik vindt het namelijk wat overbodig om alle modi door te lopen, dit omdat de game op die vlakken vaak een upgrade is en niet echt super veel veranderd. Ik was zelf wel fan van de kleine verhaal modi die opgezet was, maar helaas is Alex Hunter er dit jaar niet bij, dit jaar kregen we Volta.

Goed, laten we even kijken, vorig jaar was ik bijzonder slecht in het verdedigen en kreeg ik het maar niet onder de knie. Dit jaar is het weer een heel ander verhaal. Het verdedigen voelt voor mij een stuk fijner aan, tackles hebben meer impact, okey ik pak hier en daar iets sneller een gele kaart, maar een goeie verdedigende set kan zomaar een goeie aanval inluiden. Het verdedigen in deze game doet er weer toe, spelers geven dekking en zullen niet als blinde kippen inspringen. Voor mij is het verdedigen dan ook op een juiste manier aangepakt, ook met de d-pad selectie heb ik echt het gevoel dat ik impact maak op me spel.

Tegenover het verdedigen staat natuurlijk de aanval. Een groot geklaag is vaak het tempo, het is namelijk vaak onmogelijk dat een langzame verdediger een snelle spits kan bijhouden, maar dit kon wel in voorgaande games. Je werd gewoon voorbij gerend. Dit is nu voorbij, een speler met gedegen snelheid als Hazard, vliegt dan ook zo voorbij de tragere verdedigers. Maar als het op fysiek aankomt, ja dan legt hij het wel af. Het voelt meer natuurlijk aan voor mijn gevoel.

Voorheen kon je als verdediger erop af rennen, vol je sliding inzetten, en aan het einde de bal hebben. Niet te moeilijk, of gewoon de bal afpakken met een staande tackle. In FIFA 20 krijg je met een staande tackel vrij rap een gele kaart als je deze niet goed inzet. Het is ook bedachtzamer om LT ingedrukt te houden en goed te lezen wat de aanvaller gaat doen. Verdedigen is leuk geworden.

Het tempo in snelheid van spelers voel je ook echt wel. Spelende met wat tragere spelers betekend dat je dient om te schakelen van speel stand. Je kan niet de rush en go speelstijl hanteren, nee je zult iets meer moeten tikken. En ook het passen in de game gaat beter als de rating goed is. Het is heerlijk als je via goed combinatie voetbal ineens de inlopende middenvelder vindt en die net dat ene gaatje vindt.

Dan zijn er de vrije trappen, zodra je deze krijgt zal je denken, Wow wat is hier gebeurt. Juist, deze hebben een complete verandering doorstaan. Je dient nu te mikken waar je de bal wilt krijgen, geeft kracht aan, des te meer kracht des te groter de afwijking zal zijn, en dan kan je wat spin mee geven. Het geeft iets meer gevoel dan afgelopen jaren, het is wennen en oefenen maar ik ben er wel blij mee.

Net als vrijetrappen, zijn ook de strafschoppen op deze wijze aangepakt. Je mikt naar een kant, geeft kracht en schiet. Is het makkelijker? Weet ik niet, het vergt wel een stuk meer concentratie.

De FUT Modi is ook aangepast, ieder jaar kon je uit de catalogus meteen wat munt bonussen kopen en je was van start. Deze zijn weg gehaald, in plaats hiervan is er een soort Battle Pass gekomen, door te spelen stijg je in level, en hiermee speel je diverse beloningen vrij.

Verder zijn er de standaard modi waar het om draait, Squad Battles, Division Rivals en er zijn genoeg opties in vriendschappelijk.

Dan is er de modi waar FIFA 20 eigenlijk om draait, Volta. Fifa Street fans hebben hierop gewacht. Futsal, 3v3, 5v5, etc, het zit er allemaal in. Mocht je van trucjes houden is dit ook je modi. Ik ben er niet zo goed in, dus heb het niet echt in me.

Volta heeft The Journey modi opgeslokt en zijn eigen verhaal modi ingevoerd. Helaas haakte ik af en was het dit keer niet aan mij besteed. Daarnaast bevat Volta ook een online modi en genoeg tot belachelijk hoeveelheid customization opties. Ik werd er helaas niet heel warm van, geef mij maar gewoon het veld voetbal van FIFA 20.

FIFA 20 zit vol met content en heeft eigenlijk voor iedereen wel iets. De veranderingen in verdedigen en aanval vindt ik zeker de juiste manier. Het tempo van het spelletje is wat meer realistischer geworden en geeft mij dan ook tijdens wedstrijden wat meer tijd om na te denken. Overall blijven er altijd wat issues met de AI, soms doen ze gewoon dingen dat je denk huh, maar dat mag de pret niet drukken. Voor mij is het weer een heerlijke voetbal game en kan ik zeker weer een jaar op voort.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d