Home Gaming FIFA 15: Old-gen features

FIFA 15: Old-gen features

by Jeffrey van den Bogaart

Gamende voetballiefhebbers kijken ieder jaar weer uit naar de nieuwste versie van FIFA. Dit jaar is dat logischerwijs FIFA 15, voor het voetbalseizoen 2014/2015. FIFA 15 zal de tweede FIFA zijn die zowel op de old-gen als op de next-gen uit zal komen. De trailers die uitgebracht zijn en gameplay-video’s zijn nagenoeg allemaal gebaseerd op de next-gen versie van de game. Nog altijd zijn er veel mensen die de game op de Playstation 3 of XBOX 360 gaan spelen, maar voor hen zijn de features nog wat onduidelijk. Hieronder een opsomming van de features, bekendgemaakt door EA Sports, die ook op de old-gen consoles zullen verschijnen.

Behendigheid, controle en eerste balcontact

Deze zijn ook voor de old-gen verbetert. Ze zijn aangepast op het niveau van de spelers, en je kunt voortaan zelf bepalen hoe je een bal aanneemt en wat het vervolg op die aanname gaat worden. Ga je voor een sprint om de verdediging voorbij te spurten, of open je de trucdoos om de verdediging verstelt te laten staan van je moves en skills? De manier waarop je de bal controleert zal bepalen of er überhaupt een actie gaat komen, één slechte aanname en de actie heeft gefaald.

Realistische looks

Ook dit jaar heeft EA Sports veel tijd gestoken in het maken van de gezichten van de spelers, waardoor ze er nu nóg realistischer uitzien. Niet alleen de gezichten hebben een boost gekregen, ook de tenue’s zullen op de current-gen FIFA 15 aangepast zijn. Ze wapperen in de wind, worden bevuild met modder en gras en veranderen zodra het weer verandert.

Dynamische wedstrijd presentatie

Wedstrijddag zal realistischer aanvoelen dan op FIFA 14. Met verbetert commentaar, spreekkoren van fans die per locatie verschillen, nieuwe reacties van de reservebank en het hele stadion dat een goal viert of rouwt is FIFA 15 een bron van emotie en creëert het een verhaal bij iedere wedstrijd.

Spelersemoties

Met 600 nieuwe karaktertrekken en emotionele features, zullen de spelers reageren zoals zij ook in het echt zouden doen op dingen die op het veld gebeuren, zoals slechte tackles, gemiste kansen en (wereld)goals.

Stadiongevoel

Stadions worden ook op de current-gen tot leven gebracht. Je leeft je in in de wedstrijd omdat het stadion realistischer en emotioneler is dan op FIFA 14. De conditie van het veld zal afnemen naarmate de wedstrijd vordert en wordt getekend met afdrukken van voetbalschoenen en afdrukken van slidings. De hoekvlaggen zullen bewegen in de wind, het frame van de goal zal trillen als er een bal tegenaan wordt geschopt en de geanimeerde led-sponsorborden creëren een professionele sfeer in het stadion.

Man-tot-man duels

Het is voortaan niet meer de gamer die reageert op het verliezen van de bal, ook de spelers van zijn team zullen er op reageren evenals de spelers van de tegenstander als de bal van hen wordt afgepakt. Dat leidt ertoe dat spelers ook emotioneel reageren op het verliezen en veroveren van de bal. Shirt-trekken zal ook op de current-gen zichtbaar zijn en vele nieuwe tackles zullen naar voor komen in FIFA 15.

Team tactiek

Het is al vaak genoeg gepost in dit bericht, de emotionele kant van de spelers. Als kers op de taart zullen de current-gen voetballers weten wat er op het veld gebeurt en wat hun positie daarin is. Het is het einde van het seizoen, en het team van de gamer staat tweede en kan met een overwinning kampioen worden. De spelers weten dat, en zullen dus feller het duel in gaan dan de tegenstander. Emotie wordt beïnvloed door de stand, en in plaats van als een kip zonder kop over het veld lopen, zullen de spelers nu weten wat ze aan het doen zijn. Sta je in de Champions League finale met één nul voor? Parkeer die bus maar voor het doel! Tactieken zoals het parkeren van de bus, de mixer en andere zullen ook in FIFA 15 current-gen bespeeld kunnen worden.

Dit zijn de features die door EA Sports bekend zijn gemaakt voor de current-gen. Of het ook allemaal zo mooi is als ze zeggen, dat zal nog moeten blijken, maar als we de ontwerper van de game mogen geloven dan is er voor current-gen FIFA spelers nog geen reden om een next-gen console aan te schaffen.

 

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x