Home Movies Femi intens speelfilmdebuut van Dwight Fagbamila

Femi intens speelfilmdebuut van Dwight Fagbamila

by Pim, Sel

Femi is het intense speelfilmdebuut van de Eindhovense Dwight Fagbamila, met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon die de rol van de getormenteerde 21-jarige Dennis speelt. Wanneer de geboorte van zijn eerste kind nadert moet Dennis het verlies van zijn jonggestorven Nigeriaanse vader onder ogen komen om met zichzelf in het reine te komen. Femi vertelt een heftig verhaal over familiebanden, identiteit en het vinden van de juiste (uit)weg. De film, geproduceerd door het nieuwe productiehuis Studio Ruba, gaat op maandag 26 september in première op het Nederlands Filmfestival waar hij meedingt naar de Gouden Kalveren en is vanaf 29 september te zien in de bioscoop via Gusto Entertainment.

Over Femi
Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis weer terug in bij zijn moeder Thea in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien, en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord, en door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger. Terugkeren naar zijn Eindhovense roots leek aanvankelijk een goed idee, maar zijn verhuizing blijkt juist averechts te werken: Dennis’ agressieve gedrag steekt opnieuw de kop op, en doet hem verder afdrijven van de mensen waar hij van houdt. Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt: om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Cast en crew
De hoofdrollen worden vertolkt door Yannick Jozefzoon (Baantjer het Begin, Maud & Babs), Joy Verberk (Gluckauf, Doodstil), Janneke Remmers (De Zaak Shell) en Victor IJdens (Boy Meets Gun, Het Meisje Dat Vervloekt Was). Regisseur Dwight Fagbamila schreef samen met Kim Kokosky Deforchaux het scenario.

Land: Nederland | Taal: Nederlands/Engels | Genre: drama | Cast: Yannick Jozefzoon, Joy Verberk, Janneke Remmers, Victor IJdens | Regie: Dwight Fagbamila | Scenario: Dwight Fagbamila en Kim Kokosky Deforchaux | Camera: Aziz Al-Dilaimi | Producent: Studio Ruba | Lengte: 84 minuten  | Distributeur: Gusto Entertainment.

Aankomende releases van Gusto Entertainment:
– Femi – regie Dwight Fagbamila – 29 september
– El Houb – regie Shariff Nasr – 13 oktober
– De Man uit Rome – regie Jaap van Heusden – 3 november 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: