Home Gaming Farming Simulator 2017

Farming Simulator 2017

by Mark van Truijen

Zie jij jezelf nou als echte boer? Hou je van het idee om de tarwe van het land te halen in je combine? Dan is Farming Simulator natuurlijk precies jouw game. Farming Simulator is een wat aparte telg uit de simulator series, maar heeft flink naam gemaakt en aan populariteit gewonnen in de afgelopen jaren. Het is dan ook alweer de achtste telg in de serie, dit moet toch betekenen dat ze een goed concept in handen hebben.

De game draait om het laten groeien en het maken als boer, dit kan je solo doen of online in een 4-speler co-op. Als je begin maak je een keuze uit karakter, een keuze uit twee steden, een moeilijkheidsgraad en daarna is het beginnen.

Mocht je, net als ik, nieuw zijn in de wereld van Farming Simulator is het aan te raden de tutorial van 15 minuten te volgen. Hierin wordt je alles verteld, elk voertuig of stuk gereedschap uit de game heeft namelijk zijn eigen manier van bedienen, dit is uiterst handig om te weten om ze zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Buiten hoe je de machinerie bedien en de producten verkoop is er niet echt een leidraad die je meeneemt. Je zal dus af en toe de mist in gaan. Er is gelukkig maar één ultiem doel in de game en dat is de boer uithangen.

pre-order-farming-simulator-2017-on-steam-3

Ploeg het land, zaai je zaden, bemest het daarna, en zie daarna hoe het groeit, je het oogst en daarna verkoop. En dit doe je keer op keer op keer. Er zijn niet echt missies die je dien te voldoen of waaraan je moet voldoen. Zorg dat je boerderij goed draait, je machines goed onderhouden zijn en je dieren te eten hebben. Ow, zorgt dat je geld op de bank houdt.

Koppel je harvester aan, klap hem uit, zet hem aan. Geef gas, en voila. Nu nog even in een rechte lijn leren rijden. Meer is het eigenlijk niet, je kan hier ook iemand voor inhuren. Kost je wel wat geld, maar het scheelt je wel wat heen en weer gerij. Ook al kan het rijden en kalm aan tuffen ontspannend werken, bij mij werkte het nogal op me zenuwen. Het kan soms wat saai worden als je keer op keer het zelfde dien te doen. Er zit gelukkig meer in de game dan dit, en waar je denk dat het saai wordt zit een mooie micromanagement gameplay verborgen.

farming-simulator-17-dev-blog-animals-ls-17-2

De game draait in ze geheel om het boeren leven en geld verdienen, hoe je dit doe is compleet aan jouw. Gewassen van een hogere kwaliteit leveren je uiteindelijk weer meer geld op, hiermee kan je weer duurdere apparaten aanschaffen. Je kan dit ook zichzelf laten managen en ervoor kiezen om het bos in te duiken en je te storten op de hout industrie, waar de apparaten wel prijzig zijn maar de winsten ook hoger liggen. Zo creer je een alternatieve manier van inkomsten. Dan kan je er voor kiezen om je apparten te kopen of te huren, elk heeft zo ze eigen voordelen, enkel ben ik zelf totaal geen fan van lenen en huren. Zo dien je namelijk al de lening bij de bank af te betalen, deze betaald ook weer meer voor bepaalde gewassen. Er zit best een strategie en gedachte achter, de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

what-we-should-know-about-farming-simulator-17-features-5

Eerder sprak ik al over het huren van AI om de klusjes voor je te laten doen, dit is ideal en scheelt jouw een hoop tijd. Enkel zijn deze niet perfect, bij het minste of geringste obstakel gaan ze op stop en kunnen ze niet verder. Soms doen ze twee baantjes voordat ze claimen klaar te zijn, uiteindelijk ben je dan zelf nog de Sjaak. Maar, mocht je uiteindelijk alles zo hebben ingesteld dat het soepeltjes loopt, dan heb je zeker meer tijd om handen om je bezig te houden met, juist je boerderij.

Er zitten ook wat kleine zijmissies in de game, zo kan een boer je vragen om wat hulp bij gewassen, of een ander vraagt je om zijn land onder handen te nemen. Deze jobs dien je zelf uit te voeren en er zit een tijdslimiet op. Je krijgt enkel betaald als al het land is omgeploegd bijvoorbeeld, mis je een stukje? Helaas geen geld en weg tijd. Ik heb dan ook niet veel tijd aan de buren bested maar me echt gefocust op me eigen boerderijtje. Dit levert je op het eind toch meer op dan dat je de tijd in een ander ze land steekt.

farming-simulator-17-equipment-and-vehicles-list-update-1-fs-2017-mods

De game is, het zal je niet verbazen, niet het grafische wonder dat je ga draaien op je console. Het ziet er gewoon leuk uit, er is genoeg aandacht besteed aan de diverse voertuigen en alle lampjes die erop zitten. Alles is te bedienen en aan te zetten. Er zit dan ook een uitmuntende hoeveelheid gelicenseerde voertuigen in de game. Wat daar bovenop erg goed zijn werk doet zijn de weers en licht effecten in de game, deze geven net dat beetje extra sfeer mee.

Farming Simulator is een game die je kan spelen languit op de bank op een ontspannen avond als je even wil ontstressen. Het is niet gek dat het een mooie achterban heeft opgebouwd. Ik zal zeker af en toe nog even terugkeren naar de boerderij.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x