Home Gaming Fans kunnen zich eindelijk vrij door het nieuwe Sonic Boom™- universum bewegen

Fans kunnen zich eindelijk vrij door het nieuwe Sonic Boom™- universum bewegen

by Mark van Truijen

SEGA® en Nintendo of Europe maken vandaag bekend dat Sonic Boom: Shattered Crystal voor de Nintendo 2DS en 3DS en Sonic Boom: Rise of Lyric voor de Wii U in Europa verkrijgbaar zijn. Deze twee games vormen de hoekstenen van het nieuwe Sonic Boom-universum en laten fans op nieuwe manieren met dit universum kennis maken. Beide titels spelen in dezelfde wereld als de Sonic Boom-tekenfilmserie en laten Sonic samenwerken met zijn team – inclusief zijn nieuwe vriend Sticks – om de boosaardige Lyric te stoppen. Spelers kunnen wisselen tussen verschillende personages, elk met hun eigen vaardigheden, om zich verkennend, vechten en rennend een weg door onbekend terrein te banen.

Doordat samenwerking tussen de personages centraal staat, zijn de Sonic Boom-titels goed voor een heel andere ervaring dan eerdere Sonic-spellen – al speelt de kenmerkende snelheid van Sonic nog steeds een belangrijke rol. Dankzij de innovatieve mogelijkheden van de Wii U en Nintendo 3DS kunnen spelers de wereld van Sonic Boom op unieke manieren verkennen, waarbij ook veel wordt gevochten en ze handig gebruik moeten maken van de nieuwe Enerbeam-gadget. Spelers die beide spellen bezitten kunnen speciale upgrades voor hun personages vrijspelen. Wie de verhalende stand van Sonic Boom: Shattered Crystal op de Nintendo 3DS heeft voltooid, krijgt specifieke personage-upgrades voor Sonic Boom: Rise of Lyric op de Wii U!

Sonic Boom: Shattered Crystal verschijnt exclusief voor de Nintendo 2DS- en 3DS-systemen en is ontwikkeld door het in Noord-Californië gevestigde Sanzaru Games Inc. in samenwerking met het Sonic Team. In Sonic Boom: Shattered Crystal, ontdekt Amy een geheime oude taal en een manuscript dat vertelt over de geschiedenis en locatie van een Lost Crystal of Power.

Omdat de listige Lyric deze krachtbron in handen wil krijgen, ontvoert hij Amy en neemt hij haar mee naar de oerwouden en gebergtes van het mysterieuze eiland waar dit kristal ergens is verborgen. Aan de speler de taak dit eiland te verkennen en verschillende doelen na te streven. Wanneer spelers elkaar via StreetPass ontmoeten, ontvangen ze tokens die ze in het spel kunnen gebruiken om speciale voorwerpen aan te schaffen – probeer ze allemaal te verzamelen!

Sonic Boom: Rise of Lyric verschijnt exclusief voor de Wii U en is een origineel spel dat is ontwikkeld door de in Zuid-Californië gevestigde studio Big Red Button Entertainment in samenwerking met het Sonic Team en de ontwikkelaar Takashi Iizuka. In Sonic Boom: Rise of Lyric beleven Sonic en zijn vrienden Tails, Knuckles en Amy een avontuur dat begint als ze een sterke, slangachtige vijand genaamd Lyric bevrijden uit een oude tombe die diep in een eiland is verborgen. Het team moet hun onderlinge geschillen opzij zetten om samen te werken als een team en de wereld te redden van Lyrics boosaardige plannen en zijn leger oorlogszuchtige robots! Deel het avontuur met een vriend door samenwerkend de verhalende stand te doorlopen, of geniet met vier spelers tegelijk van de Team Challenges -stand.

Sonic Boom: Shattered Crystal en Sonic Boom: Rise of Lyric zijn nu verkrijgbaar in de winkel of als digitale versies in de Nintendo eShop. In de Nintendo eShop is ook een gratis demo van de Nintendo 3DS-versie verkrijgbaar.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: