Home Events Expositie The Art of the Brick start opbouw – vanaf 10 december te zien in Amsterdam

Expositie The Art of the Brick start opbouw – vanaf 10 december te zien in Amsterdam

by Jos Vis

De wereldwijd veel besproken expositie The Art of the Brick van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya is vanaf 10 december tijdelijk weer terug in Nederland. Meer dan 100 unieke kunstwerken, gebouwd met meer dan één miljoen LEGO-stenen, zijn vanaf donderdag 10 december te zien in de Kalverpassage aan de Kalverstraat in Amsterdam. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben en trok wereldwijd al miljoenen bezoekers.

Na het grote succes in 2014 is The Art of the Brick eindelijk weer terug in Nederland en toont nu meer dan 100 kunstwerken. Aan de expositie is de prachtige galerie In Pieces toegevoegd, een multimediale samenwerking van kunstenaar Sawaya met de bekroonde Australische fotograaf Dean West.

The Art of the Brick
De New Yorkse kunstenaar Nathan Sawaya heeft het bekende LEGO speelgoed verheven tot kunstvorm en inspireert daarmee jong en oud. Bezoekers zien hoe je met verbeelding en creativiteit eindeloze mogelijkheden kunt bouwen: van de publieksfavoriet Yellow en een T-Rex van zes meter lang tot interpretaties van wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt.

The Art of the Brick is een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers.

Familie-uitje voor alle leeftijden
De expositie is ruim opgezet in een ruimte van meer dan 3.000m2 en wordt geheel volgens de huidige coronarichtlijnen georganiseerd in een zogenaamde ‘doorstroom-locatie’ waar de bezoekers lopend een route afleggen met één ingang en één uitgang.

Over Nathan Sawaya
Nathan Sawaya (1973) is de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt en was de eerste kunstenaar ooit die het bekende speelgoed transformeerde tot kunst. Als kind was Nathan al dol op spelen met LEGO. Zo bouwde hij een volledige stad waarin hij zelf kon rondlopen en toen hij graag een hond wilde, maar die niet kreeg van zijn ouders, bouwde hij er een van LEGO. Sawaya, die eerder in New York carrière maakte als bedrijfsjurist, is nu schrijver, spreker en een van de meest populaire en award-winnende hedendaagse kunstenaars.

Bezoekersinformatie
The Art of the Brick is vanaf donderdag 10 december 2020 open voor publiek in de Kalverpassage, Kalverstraat 212-220, 1012 PD Amsterdam. Tickets worden gefaseerd beschikbaar gesteld en zijn verkrijgbaar vanaf € 14,90 via www.artofthebrick.nl. Er is een speciaal familieticket beschikbaar. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien.

The Art of the Brick is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, laatste toegang is om 16:30 uur. Op maandagen is de expositie gesloten, behalve tijdens schoolvakanties. Zie de website voor de meest actuele openingstijden.

The Art of the Brick is tot stand gekomen door een samenwerking van The Experience Providers, NEMO Science Museum en Kroonenberg Groep.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: