Home GamingAndroid Expeditie Gamewereld: Expositie over gamewerelden in Beeld & Geluid

Expeditie Gamewereld: Expositie over gamewerelden in Beeld & Geluid

by Pim, Sel

Een wereld gaat voor je open in Expeditie Gamewereld, een unieke interactieve expositie in het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum. De pop-up expo biedt een kijkje in de werelden van jouw favoriete videogames. Spelenderwijs leer je om anders naar games te kijken en stil te staan bij de manier waarop de werelden in games worden gebouwd en tot leven worden gebracht. Je krijgt de mogelijkheid om zelf je eigen werelden te creëren en te delen, maar misschien nog wel belangrijker: er is heel veel om te spelen.

Voor de tweede keer slaan Beeld & Geluid en gameplatform Power Unlimited de handen ineen voor een expositie rondom gaming. Expeditie Gamewereld is een educatieve expositie over de werelden in videogames. 


Van 5 oktober tot en met 3 november 2024 krijg je in deze expositie een unieke kijk op jouw favoriete games. Je ontdekt hoe de verschillende werelden in games tot leven worden gebracht en hoe gameontwikkelaars deze werelden vullen met oneindig veel details, thema’s en verhalen.

Details maken het verschil
Op deze pop-up expositie midden in het Mediamuseum wordt er ingezoomd op details die normaal gesproken een bijrol spelen, maar die een gamewereld juist leven inblazen en het geweldig maakt om erin rond te lopen. 

Wat doet die ene NPC (non-playable character) in de wereld van Skyrim? Hoe worden werelden geboren? En hoe wordt een natuurdocumentaire gemaakt in GTA V? Na deze expositie kijk je op een nieuwe manier naar de werelden in videogames. 

De expositie wordt onderverdeeld in verschillende thema’s, zoals Fantasy, Levende Werelden, Sciencefiction, Geschiedenis en DIY (Do It Yourself), waarin je leert hoe je zelf je eigen gamewerelden kunt maken en delen. Met behulp van tools die je kunt vinden in games als Minecraft, Super Mario Maker en Fortnite kun je je verbeelding en creativiteit volledig de vrije loop laten en je eigen regels en doelen bepalen. Zo ervaart de bezoeker games als nooit tevoren, met of zonder controller in de handen.


Bedoeld voor iedereen
Expeditie Gamewereld is bedoeld voor iedereen die van games houdt of games wil leren kennen. De expo is geschikt voor alle leeftijden, niveaus en interesses. Het is een ervaring die je een nieuwe kijk geeft op videogames en je inspireert zelf games te maken en te beleven. 

Het thema gaming sluit dan ook naadloos aan op de actuele insteek van het Mediamuseum van Beeld & Geluid. “In het Mediamuseum ervaar je de grote invloed die media hebben op ons dagelijks leven. Spelen in én met media is daar een belangrijk onderdeel van: van quizshows op tv tot de videogames van nu. Het onderwerp gaming past dan ook perfect in ons Mediamuseum”, aldus Karen Drost, museummanager bij Beeld & Geluid.

Vervolg op een succesvolle samenwerking
Expeditie Gamewereld wordt samengesteld door Power Unlimited in samenwerking met Beeld & Geluid, en is een vervolg op de succesvolle samenwerking van vorig jaar. Toen trok de pop-up expo ruim 28.000 bezoekers.


“Het gigantische succes van de expositie ‘Power Unlimited 30 Jaar’ in Beeld & Geluid smaakte op alle vlakken naar meer”, aldus Martin Verschoor, hoofdredacteur bij Power Unlimited. “Videogames hebben zo ontzettend meer te bieden en te vertellen dan veel mensen denken. Onze bezoekers kunnen zo op expeditie gaan en gamewerelden ontdekken op een manier waar ze nog niet eerder bij hebben stilgestaan. Een eyeopener voor iedereen: voor gamers, maar zeker ook voor mensen die niet gamen.”

Programmering
Naast de pop-up expo zullen er verschillende gamegerelateerde activiteiten plaatsvinden in Beeld & Geluid. Denk daarbij aan meet & greets met de presentatoren van Power Unlimited, live podcastopnames, gamequizzen en nog veel meer leuke activiteiten. Zo staat Beeld & Geluid een maand lang helemaal in het teken van games!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x