Home Gaming Europa’s beste teams trachten van 9 – 10 maart BackSquids te onttronen tijdens Europees Kampioenschap Splatoon 2

Europa’s beste teams trachten van 9 – 10 maart BackSquids te onttronen tijdens Europees Kampioenschap Splatoon 2

by Pim, Sel

Nadat Splatoon 2-teams de afgelopen maanden overal in Europa streden om nationale kampioenstitels, nadert nu het moment waarop alle twaalf winnaars elkaar ontmoeten voor de finale van het Splatoon 2 European Championship, van 9 – 10 maart in Parijs. Kijkers kunnen het hele toernooi via livestream volgen op YouTube– enTwitch-kanalen om te zien welk spetterend team de felbegeerde Splatoon 2 European Championship-trofee weet te veroveren. Na een spetterende finale tijdens Firstlook Festival 2018 werd Splatoon 2-team Polderlantis gekroond tot Nederlands kampioen Splatoon 2. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens het Splatoon 2 European Championship. Volg Nintendo Nederland op Twitter om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Nederlandse kampioenen en hun strijd naar de top. Kan BackSquids, de Europese kampioen en finalist van het Splatoon 2 World Championship van vorig jaar, geschiedenis schrijven door twee keer achter elkaar te winnen? Of zullen Team Mako, de kampioen van het VK, of de Franse uitdager Alliance Rogue, zich revancheren op eerdere toernooi-nederlagen en de trofee voor het eerst naar hun respectievelijke land brengen? Alliance Rogue werd tijdens de Europese finale van vorig jaar door BackSquids verslagen, maar dat doet er niet meer toe als ze elkaar opnieuw ontmoeten in Parijs, waar Alliance Rogue dit keer een thuiswedstrijd speelt. Ondertussen is Ämpäri Gang, als vertegenwoordiger van de Noordse landen, met de ervaren Sendou aan boord klaar om de strijd een onverwachte wending te geven. Of gaat één van de andere teams geschiedenis schrijven door voor het eerst de Europese kampioenstitel voor hun land te claimen? Het toernooi begint op zaterdag, 9 maart om 12:00 uur, waarbij de twaalf teams zijn verdeeld in vier groepen van elke drie teams. Elk team dat eerste wordt in hun groep gaat verder naar de semi-finales op zondag om 13:00 uur, waarna de twee zegevierende squads het tegen elkaar opnemen in een best-of-7 finale om de titel van Splatoon 2 European Champions te veroveren. Het winnende team gaat niet alleen naar huis als Europese kampioen maar wint ook een speciale trofee, jersey en aangepaste Nintendo Switch Pro Controller met Splatoon 2-thema. Onderstaande twaalf teams strijden in Parijs op zaterdag 9 maart om 12:00 uur voor een kans op deelname aan de semi-finale op zondag 10 maart om 13:00 uur:

 • VK: Team Mako
 • Duitsland: BackSquids
 • Frankrijk: Alliance Rogue
 • Spanje: Polarized
 • Italië: Ninplayers
 • Portugal: Hexagone
 • Nederland: Polderlantis
 • Zwitserland: Huitante
 • België: Overtime
 • Oostenrijk: Team ?
 • Rusland: Red Ink
 • Noordse landen: Ämpäri Gang

Ondertussen kunnen Inklings en Octolings die trek hebben in Splatoon 2-actie een kijkje nemen op de Splatoon 2 tournaments-website. Op deze nieuwe hangplek voor de community kun je heel makkelijk je eigen teams samenstellen, nieuwe teamleden rekruteren en deelnemen aan regelmatige online-toernooien* – voor de lol of voor de glorie! Heb je nog geen teamgenoten gevonden? Meld je gewoon aan, ga naar de “Vind een team”-sectie en je wordt gekoppeld aan vergelijkbare solo-splatters. Stem af op het Splatoon 2 European Championship en zie hoe de twaalf beste teams van Europa alles op het spel zetten om in Splatoon 2 te zegevieren. De eerste rondes vinden plaats op 9 maart om 12 uur, terwijl de halve finale en finale live worden gestreamd op 10 maart vanaf 13 uur. Het hele toernooi wordt live gestreamd op Nintendo’s YouTube- en Switch-kanalen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: