Home GamingAndroid Wreckfest genomineerd bij 2019 D.I.C.E. Awards

Wreckfest genomineerd bij 2019 D.I.C.E. Awards

by Mark van Truijen

Het destructieve racespel Wreckfest, ontwikkeld door de Finse game-ontwikkelaars Bugbear Entertainment, is erkend met een nominatie voor de D.I.C.E. 2019 Awards in de categorie Racing Game of the Year. De jaarlijkse D.I.C.E. Awards zijn de belangrijkste onderscheidingen in de videogamesector, gelijk aan de Academy Awards van de filmindustrie. 

De Finse game wordt erkend als een van de beste racegames van 2018 en dit is een prestatie die op treffende wijze de innovatie en vaardigheid demonstreert die momenteel in de Finse game-industrie heerst. De prestatie van de kleine Finse studio is nog indrukwekkender als je bedenkt dat slechts drie games de uiteindelijke lijst met genomineerden behalen. De D.I.C.E. Awards worden op een jaarlijkse basis georganiseerd samenhangend met de D.I.C.E. Summit conferentie die op 13 februari wordt gehouden. De trofeeën reflecteren de huidige trends in de industrie en worden gepresenteerd door veteranen uit de industrie en andere gevestigde game-ontwikkelaars. 

“Genomineerd zijn voor een award is voor ons al een groot voorrecht en het toont aan dat zelfs een klein team grote dingen kan bereiken wanneer je bekwaam en gemotiveerd bent. De nominatie is ook een bewijs van de vitaliteit van de Finse game-ontwikkelingsgemeenschap en uiteraard van onze toegewijde supporters die al die jaren in ons hebben geloofd”, zegt Janne Alanenpää, de CEO van Bugbear. 

Zelfs vóór de D.I.C.E. Award-nominatie werd Wreckfest al internationaal erkend. In een stemming georganiseerd door GameStar, een grote Duitse gaming website, kwam Wreckfest begin februari als tweede binnen in de categorie ‘Best Racing And Sports Games Released In 2018’. 

Wreckfest werd in de zomer van 2018 uitgebracht op pc, met de PlayStation 4 en Xbox One-versies gepland voor een release later dit jaar. In de nabije toekomst is Bugbear van plan om de studio uit te breiden en nieuwe racegames te maken die het succes van Wreckfest zullen evenaren. “Ons doel is om Bugbear te laten groeien in een krachtcentrale van racegames en om dat doel te bereiken zijn we op zoek naar getalenteerde ontwikkelaars om onze krachten mee te bundelen”, aldus de heer Alanenpää. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: