Home Gaming ESPORTS WRC NU TE SPELEN IN WRC 5

ESPORTS WRC NU TE SPELEN IN WRC 5

by Mark van Truijen

Uitgever en distributeur Bigben Interactive, WRC Promoter, Kylotonn Games en ‘s werelds grootste eSports-bedrijf ESL zijn trots om het 2016 eSports WRC Championship te presenteren, een wereldwijd toernooi omtrent WRC 5, de officiële game van het 2015 FIA World Rally Championship (WRC).

Voor het eerst zal een officieel eSports-kampioenschap worden gehouden parallel aan de rondes van het WRC seizoen 2016.
eSports WRC brengt de beste WRC 5 coureurs samen in een toernooi dat begint met de Rallye Monte-Carlo in januari en eindigt met de finale in oktober tijdens de Wales Rally GB. eSports WRC is een virtueel avontuur waar spelers in de huid kunnen kruipen van echte coureurs door de opwinding en de druk te ervaren van professioneel rallyrijden in de meest moeilijke en uitdagende omstandigheden.

Na 5 kwalificatieronden (vanaf de Rallye Monte-Carlo tot de Vodafone Rally de Portugal) nemen de beste 15 spelers het op tegen elkaar in de eerste halve finale (Rally Italia Sardegna). Van deze spelers zullen 3 coureurs doorgaan naar de finale die zal worden gehouden tijdens de Wales Rally GB in oktober 2016. Het tweede deel van het seizoen volgt dezelfde opzet: 5 kwalificatieronden en een tweede halve finale. Uiteindelijk zullen de beste 18 spelers een uitnodiging ontvangen voor de eSports finale tijdens de Wales Rally GB om de eerste winnaar te bepalen van het eerste eSports WRC kampioenschap!

image014

De kwalificatieronden en halve finales zijn alleen te spelen tijdens speciale rondes die gereden kunnen worden via downloadbare content (DLC). Na het downloaden hiervan kan de speler zoveel trainen als hij wil om klaar te zijn voor het rallyweekend. De eSports-weekenden bestaan uit vier dagen met wedstrijden, van donderdag tot en met zondag. Op elke dag hebben spelers één kans om een beste tijd neer te zetten en zich te kwalificeren voor het finaleweekend waarin de beste 3 coureurs per platform worden uitgekozen voor de halve finale.

De DLC-pakketten introduceren in totaal 13 gloednieuwe rondes, een voor elke rally, evenals 3 exclusieve bestickeringen voor de WRC Concept Car S (een voor elke DLC en een voor de Season Pass). Ook al zijn ze speciaal ontworpen voor eSports WRC zijn de nieuwe rondes en auto’s ook te spelen in de Quick Stage, Quick Rally, Championship en Multiplayer-modi.

eSports WRC is verkrijgbaar voor Playstation®4, Xbox One en PC. De DLC #1 (€ 7,99) en de Season Pass* (€ 14,99) zijn nu verkrijgbaar. DLC #2 (€ 7,99) is verkrijgbaar vanaf april 2016.

* Season Pass is alleen verkrijgbaar voor PlayStation®4 en PC, niet voor Xbox One.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x