Home Gaming Ervaar de kwetsbaarheid van de Nederlandse samenleving met Collapse

Ervaar de kwetsbaarheid van de Nederlandse samenleving met Collapse

by Mark van Truijen

Ubisoft lanceert vandaag Collapse, een realistische simulator die laat zien hoe snel een virus zich vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Utrecht kan verspreiden. De verspreiding van het virus leidt tot een ineenstorting van de samenleving, net zoals in de open-world action RPG Tom Clancy’s The Division die vanaf 8 maart verkrijgbaar is.

Collapse is een interactieve ervaring die bestaande data gebruikt om een indrukwekkende en persoonlijke weergave van het einde van de samenleving te creëren. De gebruiker is patient zero van dit besmettelijke virus en moet verschillende keuzes maken die invloed zullen hebben op de verspreiding van de pandemie.

Collapse is gebaseerd op Open Street Map, NASA open source data en IATA vluchtroutes. Ook is er inbreng van noodhulpspecialisten en werknemers van de openbare dienst gebruikt. Collapse bevat meer dan 3800 steden van over de hele wereld, de thuisbasis van 95% van de bevolking. Zo kun je ontdekken hoe snel de wereld vergaat wanneer een dodelijk virus wordt verspreid in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. De gebruiker kan verschillende scenario’s vergelijken door het maken van verschillende keuzes in de simulator. Op deze manier kunnen gebruikers de kwetsbaarste en veiligste steden vinden.

De simulator is gebaseerd op de verhaallijn van Tom Clancy’s The Division. Het verhaal speelt zich af in mid-crisis New York, dat verwoest is door een dodelijk fictief virus – het Variola Chimera virus. The Division, een onafhankelijke eenheid, wordt geactiveerd om de orde te herstellen en de stad terug te winnen.

Collapse is een krachtig voorbeeld van de kwetsbaarheid en complexiteit van de dagelijkse systemen waar we iedere dag gebruik van maken, zoals stroom, vervoer, communicatie, banken en ziekenhuizen. Wanneer één van deze instort, volgen de andere binnen enkele dagen. Collapse laat zien hoe snel onze wereld instort bij een pandemie vergelijkbaar met die van Tom Clancy’s The Division en helpt spelers de context van de game te begrijpen.

Zie hoe snel jouw stad uit elkaar valt, probeer het op: http://collapse-thedivisiongame.ubi.com

Tom Clancy’s The Division is vanaf 8 maart 2016 verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Voor meer informatie over Tom Clancy’s The Division, bezoek je http://www.thedivisiongame.com​.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x