Home GadgetsEPOS EPOS Expand Vision 1 Review

EPOS Expand Vision 1 Review

by Mark van Truijen

Na de pandemie zijn de hoeveel vergaderingen via Teams aardig toegenomen, daarbij ook de streamers welke als paddenstoelen uit de grond schoten, maar echt vernieuwende camera’s bleven toch wel uit. Nu is er de EPOS EXPAND Vision 1, misschien wel de perfecte oplossing voor de professional onderweg. Je hoeft niet te vertrouwen op je matige 720P- of 1080P-laptopcamera, maar je kunt in plaats daarvan een uiterst draagbare 4K-webcam in je zak hebben. De EPOS EXPAND Vision 1 is dit en meer – lees verder om mijn gedachten over de Vision 1 te horen.

De EPOS EXPAND Vision 1 wordt geleverd met een kleine compacte hardcase, een USB-C-kabel en de webcam zelf. Er zit niets super speciaals in de doos, maar de camera zelf is alles wat je nodig hebt. De EXPAND Vision 1 webcam is slechts 5,8 cm breed, 29 cm hoog en slechts 4 cm diep en weegt slechts 126 gram – ja, het is een compacte webcam. Hoewel de EXPAND Vision 1 ongelooflijk licht is, voelt hij nog steeds solide en goed gebouwd aan – dat moet ook wel voor een adviesprijs van 189 euro.

Onder de webcam bevindt zich een klep die uitklapt om hem gemakkelijk aan de bovenkant van je monitor te kunnen vastklemmen. Aan de achterkant van de webcam bevindt zich de enkele USB-C-poort om de webcam van stroom te voorzien en gegevens heen en weer te sturen. Bovenop de webcam bevindt zich een draaiknop om de fysieke sluiter te openen of te sluiten, die je kunt zien bewegen om het zicht uit de webcam te blokkeren voor gegarandeerde privacy – dit is een geweldig idee, aangezien de meeste fabrikanten tegenwoordig dergelijke sluiters in hun camera’s opnemen. In de EXPAND Vision 1 bevinden zich twee omnidirectionele, ruisonderdrukkende microfoons die zijn ontworpen om de stem op te vangen en niet het achtergrondgeluid – natuurlijk.

Sluit eenvoudigweg de EPOS EXPAND Vision 1 webcam aan op je pc en er verschijnt een zwevend menu/instellingen waarmee je snel de weergave van de video kunt wijzigen. Er zijn slechts drie verschillende gezichtsvelden om uit te kiezen, maar dat is voldoende – helaas is er geen gezichtsveld dat je volgt als je uit het midden van het gezichtsveld beweegt, dus je zult op dezelfde plek moeten blijven. Ik was tevreden genoeg met de basisinstellingen, waarbij de Vision 1 een goede beeldkwaliteit produceerde – in 4K – met de standaardinstellingen.


Wat goed is om te weten, is dat de meeste videoconferentie programma’s, nog geen ondersteuning hebben voor 4K, dit kan natuurlijk nog komen en dan ben jij er klaar voor. Wel merk ik dat met het streamen via OBS mijn camera beeld een stuk scherper is en duidelijker. Het zorgt ervoor dat je net wat beter in beeld komt, en dat is toch waarvoor je streamt.

Is de EPOS het geld dan waard? Ik vind van wel, hij geeft een goed en duidelijk beeld, erg strak. Daarbij vind ik het beeld wat mooier dan de Logitech streamcam, deze oogt wat flets. Al met al is hij duur, maar hij komt dan wel in broekzak formaat.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: