Home GamingAndroid EERSTE WERELDWIJDE JUST DANCE® WEDSTRIJD

EERSTE WERELDWIJDE JUST DANCE® WEDSTRIJD

by Jeffrey van den Bogaart

De Electronic Sports World Cup is een wereldwijde competitie die lokaal begint met nationale kwalificatierondes en doorstroomt naar een World Final in de vorm van een liveshow. Just Dance is de best verkopende dansgame-franchise ter wereld en de nieuwste editie, Just Dance 2015, is aangekondigd op de E3 in juni 2014, samen met Just Dance Now. Just Dance Now is een nieuwe mobiele game waarmee spelers Just Dance levels spelen met hun smartphones, samen met elk ander scherm verbonden met internet.

 

“We zijn erg trots om de definitie van eSport samen met Ubisoft uit te breiden, voor de 11e editie van de ESWC. Competitief gamen moet alle soorten gamers aanspreken en moetin samenwerking met de game-uitgevers worden ontwikkeld, via meest geavanceerde technologieën, die het lichaam koppelen aan de game. Just Dance is voor ESWC het perfecte medium om die doelen te bereiken”, aldus Matthieu Dallon, oprichter van de ESWC.

 

Kwalificaties voor de Just Dance World Cup vinden online plaats tussen 24 juni en 21 september 2014 wereldwijd op gaming events. De competitie is open voor iedereen en er zijn drie manieren om te kwalificeren:

 

  1. Via de World Dance Floor, Just Dance’s online multiplayermodus, waar spelers tegen elkaar dansen. De kwalificatierondes staan gepland op 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 31 augustus, 7 september, 14 september en 21 september 2014.
  2. Stuur jouw beste dansopnames in via de in-game Autodance-feature voor Just Dance TV .
  3. Via specifieke ESWC kwalificatie events en Ubisoft-events die later nog worden aangekondigd.

 

“Zodra je Just Dance op een podium brengt begint het publiek spontaan te dansen. Dit is echt inspirerend voor ons en weerspiegelt het feit dat dansen een show is, maar het ook mensen bij elkaar brengt. Competitief gamen heeft hetzelfde doel, dus besloten we om samen met ESWC er een officiële discipline van te maken met een zeer toegankelijke show voor iedereen, om de sensatie van eSport voelen”, aldus Jean-Baptiste Pennes, Senior eSport Manager bij Ubisoft.

 

De top twintig beste Just Dance spelers worden overgevlogen naar de Paris Games Week om te strijden in de grote finale van de Just Dance World Cup van 30 oktober tot 1 november 2014. Tijdens de finale worden de optredens beoordeeld op score en stijl van de dans, door een jury en aan de hand van een online stemming. Details over de juryleden en de prijzen voor de winnaars worden binnenkort bekendgemaakt.

 

Voor meer informatie over het kampioenschap kun je hier terecht

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x