Home Gaming Eerste editie van ESL Dutch Championship op Bright Day 2018

Eerste editie van ESL Dutch Championship op Bright Day 2018

by Mark van Truijen

ESL Benelux, onderdeel van ’s werelds grootste esports-organisatie Turtle Entertainment, heeft vandaag aangekondigd dat het winterseizoen van het ESL Dutch Championship op 27 augustus van start gaat. Hiermee organiseert ESL Benelux voor het eerst een nationaal kampioenschap voor Nederland. De finales van het winterseizoen van het ESL Dutch Championship vinden plaats op zaterdag 24 november en zondag 25 november tijdens het grootste techfestival van Nederland, Bright Day 2018. Tijdens het techevenement strijdt de top van de Nederlandse esports om maar liefst 13.000 euro. De inschrijving van het kampioenschap is nu geopend!

Primeur
ESL Benelux heeft in het verleden succesvol meerdere ESL Benelux kampioenschappen georganiseerd en komt nu met de primeur dat zij voor het eerst in de historie van haar bestaan het ESL Dutch Championship organiseert. Deze lokale focus is het gevolg van de snelgroeiende populariteit van esports in de Benelux. Volgens Jaap Visser, managing director van ESL Benelux, is dit een logische stap: “Door deze nationale focus wordt het niet alleen makkelijker voor gamers om deel te nemen aan het kampioenschap, maar kunnen wij ook beter de lokale markt bedienen. Voor ons is de nationale focus dan ook de ideale manier om esports in Nederland te laten groeien.”

Finale op Bright Day 2018
Duizenden gamers en techliefhebbers aanschouwden vorige jaar op Bright Day de finale van het ESL Benelux Championship. Na dit grote succes vindt ook dit jaar de ontknoping plaats van de eerste editie van het ESL Dutch Championship op Bright Day. Het techevenement vindt plaats in het weekend van zaterdag 24 november en zondag 25 november in de Expo in Haarlemmermeer. Tickets voor Bright Day 2018 zijn nu verkrijgbaar via deze website.

Elke gamer kan gaan strijden om de titel
Vanaf vandaag kan elke gamer zich aanmelden voor de kwalificatie voor het ESL Dutch Championship via de website van ESL Benelux. Dit seizoen kunnen esporters deelnemen aan Counter-Strike: Global Offensive of League of Legends. De kwalificatie van het kampioenschap loopt vanaf 27 augustus tot en met 14 september waarna de groepsfase vanaf 24 september van start gaat. Hierin strijden de beste teams om een finaleplaats voor het ESL Dutch Championship. Het volledige ESL Dutch Championship is live te volgen via het Twitch-kanaal van ESL Benelux.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x