Home MoviesDVD/Blu-Ray Een vrouw vol wraaklust

Een vrouw vol wraaklust

by Sven
Als monumenten steken drie billboards uit de grond van het saaie en mistige landschap in het kleine stadje Ebbing, Missouri. De billboards zijn vergaan en ongebruikt, tot de vastberaden Mildred Hayes ze inzet in haar strijd voor gerechtigheid. De film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van Martin McDonagh won tijdens de Oscars® 2018 in twee van de categorieën prijzen: beste actrice (Frances McDormand) en beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell). Al na een paar scènes rijst de vraag: kijken we naar een komedie of tragedie? Na verloop van tijd wordt duidelijk dat het om beide gaat, maar bovenal is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri een prachtige en meeslepende film.

Synopsis
Oscar®-winnares Frances McDormand (Fargo) levert een uiterst krachtige en verbluffende prestatie in dit met zwarte humor doordrenkte drama dat alom bejubeld wordt als een van de beste films van het jaar. De eigenzinnige moeder (McDormand) van een vermoord meisje baart opzien door drie plaatselijke reclameborden met provocerende uitspraken te laten beplakken. Daarmee ontketent ze een felle strijd met de plaatselijke politie in de persoon van de labiele en gewelddadige politieagent Dixon (Sam Rockwell) en de in hoog aanzien staande politiechef Willoughby (Woody Harrelson).

Cast
De rol van bullebak Mildred Hayes wordt gespeeld tweevoudig Oscar®-winnares Frances McDormand ( Fargo). Altijd gekleed in een blauwe overall zet Hayes politiechef Willoughby, vertolkt door de charismatische Woody Harrelson ( Hunger Games, Now You See Me 2), zwaar onder druk. Ook hulpagent Jason Dixon, gespeeld door Sam Rockwell ( The Green Mile), krijgt het flink te verduren. Rockwell werd voor zijn rol als driftig moederskindje bekroond met een Oscar.

DVD en Blu-ray
Er staat uren aan bonusmateriaal op de DVD en Blu-ray. Zo beschikken beide versies over verwijderde scènes, een galerij en de bioscooptrailers. Een speciale extra is de met een Oscar® bekroonde korte film Six Shooter van regisseur Martin McDonagh.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x