Home Gaming Een Triforce van releases van de The Legend of Zelda-serie!

Een Triforce van releases van de The Legend of Zelda-serie!

by Mark van Truijen

Maart wordt een bijzondere maand voor The Legend of Zelda-fans dankzij drie nieuwe releases. Om te beginnen verschijnt op 4 maart 2016 The Legend of Zelda: Twilight Princess HD voor de Wii U, op 24 maart gevolgd door het New Nintendo 3DS XL Hyrule Editionsysteem* en Hyrule Warriors: Legends voor de Nintendo 3DS-systemen.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is een HD remake van één van de hoogst beoordeelde delen in de serie, dat in 2006 verscheen voor de Nintendo GameCube en Wii. Op de Wii U bindt Link opnieuw de strijd aan met de Twilight Realm om Hyrule te redden, dit keer met HD-beelden en ondersteund door de kracht van amiibo.

De nieuwe Wolf Link-amiibo biedt spelers toegang tot de exclusieve bonusuitdagingen van de Cave of Shadows, een gloednieuw gebied waar spelers de krachten van Wolf Link en Midna kunnen gebruiken om de steeds sterkere vijanden op elke verdieping te bestrijden. De Wolf Linkamiibo kan de harten, die de speler in het hoofdspel verdiende, bewaren om ze in de Cave of Shadows te gebruiken. Na het veroveren van de grot onthoudt de Wolf Link-amiibo hoeveel harten je hebt overgehouden, en kun je wanneer je maar wilt proberen je score te verbeteren.

Het spel is ook compatibel met vijf andere The Legend of Zelda-amiibo uit de Super Smash Bros. Collection. De amiibo van zowel Link als Toon Link vullen je pijlen aan, terwijl de amiibo van Zelda en Sheik de hartmeter aanvullen. Spelers die wel van een pittige uitdaging houden zitten goed met de amiibo van Ganondorf, want deze zorgt ervoor dat vijandelijke aanvallen twee keer zoveel schade veroorzaken tot de spelsessie is afgelopen. De nieuwe The Legend of Zelda: Twilight Princess HD amiibo Trailer op Nintendo’s YouTube-kanaal toont de amiibo-functies van het spel in actie.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is bij de lancering op 4 maart verkrijgbaar als Limited Edition-bundel inclusief de Wolf Link-amiibo en een audio-cd met een selectie uit de officiële soundtrack van het spel.

Zelda-fans die graag buiten de deur gamen, zullen zeker warmlopen voor de New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition. Deze goudkleurige console wordt op 24 maart gelanceerd en is aan de voorkant voorzien van een prachtige Hylian Crest-afbeelding. Net als andere New Nintendo 3DS XL-systemen, biedt ook dit nieuwste model betere besturing, grotere processorkracht, amiiboondersteuning en toegang tot een schat aan spelervaringen.

Er zijn maar liefst negen games** uit de dertigjarige geschiedenis van The Legend of Zelda voor de Nintendo 3DS-systemen beschikbaar, van het origineel dat voor de NES verscheen tot The Legend of Zelda: Tri Force Heroes.

En met de lancering van Hyrule Warriors: Legends op 24 maart, komt de tiende er alweer aan. Dit keer bundelen Tetra, Toon Link en de King of Hyrule uit The Legend of Zelda: The Wind Waker HD hun krachten op het strijdveld met de Skull Kid uit The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. Daarnaast sluit het nieuwe personage Linkle zich aan bij het enorme aantal speelbare personages. Spelers voeren op het slagveld het commando over verschillende personages voor strategische bewegingen, en kunnen in het heetst van de strijd tussen alle personages wisselen wanneer ze maar willen.

Het spel ondersteunt ook amiibo van personages uit de Legend of Zelda-serie, inclusief de Wolf Link-amiibo. Door de Wolf Link-amiibo tegen de NFC-sensor van een New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL te houden, of door deze te gebruiken op een NFC-lezer/-schrijver voor de Nintendo 2DS, Nintendo 3DS of Nintendo 3DS XL, kunnen spelers sterkere wapens voor Midna ontgrendelen. Andere amiibo van The Legend of Zelda uit de Super Smash Bros. Collection kunnen ook sterkere wapens voor hun respectievelijke personages in het spel ontgrendelen. Hyrule Warriors: Legends komt beschikbaar als opzichzelfstaande software of onderdeel van een Limited Edition-bundel. Deze bundel bevat naast een fysiek exemplaar van het spel een horloge dat een replica is van Linkle’s kenmerkende kompas.

Maart wordt een geweldige maand voor fans van de Legend of Zelda-serie, met de lancering van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD voor de Wii U op 4 maart, gevolgd door de release van de New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition en Hyrule Warriors: Legends voor de Nintendo 3DS-systemen op 24 maart.

* Bij de bundel wordt geen spel geleverd.

** De volgende negen games uit de Legend of Zelda-serie zijn momenteel verkrijgbaar in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS:

  • The Legend of Zelda (Virtual Console, oorspronkelijk verschenen voor het Nintendo Entertainment System)
  • Zelda II: The Adventure of Link (Virtual Console, oorspronkelijk verschenen voor het Nintendo Entertainment System)
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX (Virtual Console, oorspronkelijk verschenen voor de Game Boy Color)
  • The Legend of Zelda: Oracle of Ages (Virtual Console, oorspronkelijk verschenen voor de Game Boy Color)
  • The Legend of Zelda: Oracle of Seasons (Virtual Console, oorspronkelijk verschenen voor de Game Boy Color)
  • The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
  • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
  • The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D
  • The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x