Home MoviesDVD/Blu-Ray Een tocht door weer en wind

Een tocht door weer en wind

by Mark van Truijen

Wanneer twee onbekenden samen in een privévliegtuig stappen om zo snel mogelijk op hun plaats van bestemming te komen, duurt de reis veel langer dan verwacht. Als het vliegtuig crasht na een flinke storm belanden Alex en Ben – gespeeld door de charismatische Kate Winslet en Idris Elba – in een besneeuwd gebergte, ver weg van de bewoonde wereld. Samen beginnen ze aan een tocht door weer en wind om te overleven. De voor een Oscar® genomineerde – en half Nederlandse – regisseur Hany Abu-Assad wist met THE MOUNTAIN BETWEEN US een meeslepend, romantisch drama neer te zetten waarbij je op het puntje van je stoel zit om te ontdekken hoe het afloopt.

Synopsis
Golden-Globe®-winnaar Idris Elba* en Oscar®-winnares Kate Winslet** spelen de hoofdrollen in dit meeslepende en spannende drama op basis van de roman van Charles Martin. Na een tragische vliegramp moeten twee vreemden samenwerken om onder extreme omstandigheden te overleven in een afgelegen gebergte dat bedekt is met sneeuw. Zonder al te veel hoop op redding slaan zij een gevaarlijke weg in die hun leven voor altijd zal veranderen.

* Hoofdrol in een miniserie, Luther, 2012.
** Hoofdrol, The Reader, 2008.

Cast
De cast van The Mountain Between Us bestaat uit niemand minder dan Kate Winslet (Collateral Beauty, The Holiday), die de pas verloofde journaliste Alex speelt, en Idris Elba (Star Trek: Beyond, Luther), een chirurg op weg naar een medische conferentie. Andere rollen zijn weggelegd voor Beau Bridges (Max Payne, The Descendants) als de piloot, en Dermot Mulroney (My Best Friends Wedding, The Wedding Date) als de verloofde van Alex. De film werd geregisseerd door de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad die eerder een Oscarnominatie en Golden Globe in de wacht sleepte voor zijn film Paradise Now.

Blu-ray en DVD
Zowel op de Blu-ray als de DVD staat een grote variatie aan extra’s. Voor wie niet genoeg kan krijgen van de film kan kijken naar de featurettes ‘Liefde & Overleven: De Chemie’, ‘Tussen de Bergen: Afgelegen Filmlocatie’ of ‘De Wildernis: Overleven & Stunts’. Verder staan er ook verwijderde scènes tussen de extra’s en kan je luisteren naar commentaar van regisseur Hany Abu-Assad.

766c96c2-2d82-4ae4-98f9-00d2cf325489.jpg
DVD

Lengte: 107 minuten

Audio: Engels DD 5.1, Frans DD 5.1 en anderen

Aspect ratio: 16:9 (2.39:1)

Menu’s: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderen

Extra’s:

 • Liefde & Overleven: De Chemie
 • Tussen de Bergen: Afgelegen Filmlocatie
 • De Wildernis: Overleven & Stunts
 • Galerij
 • Commentaar van regisseur Hany Abu-Assad
 • Bioscooptrailer
766c96c2-2d82-4ae4-98f9-00d2cf325489.jpg
Blu-ray

Lengte: 112 minuten

Audio: Engels DTS-HD-MA 5.1, Frans DTS 5.1, Italiaans DTS 5.1 en anderen

Aspect ratio: 16:9 (2.39:1)

Menu’s: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor doven en slechthorenden en anderen

Extra’s:

 • Liefde & Overleven: De Chemie
 • Tussen de Bergen: Afgelegen Filmlocatie
 • De Wildernis: Overleven & Stunts
 • Galerij
 • Commentaar van regisseur Hany Abu-Assad
 • Bioscooptrailer

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x