Home GamingAndroid E3 2023 is officieel geannuleerd

E3 2023 is officieel geannuleerd

by Mark van Truijen

Belangrijke bedrijven en uitgevers hadden de afgelopen weken in een reeks rapporten en aankondigingen bevestigd dat ze niet betrokken zouden zijn bij E3 2023, te beginnen met bedrijven als Nintendo en Microsoft en later, meer recentelijk, Ubisoft en Sega volgden in hun voetsporen. Vervolgens verschenen er rapporten waarin werd beweerd dat het evenement binnenkort helemaal geannuleerd zou kunnen worden. Dat is nu officieel bevestigd.

E3 2023, dat gepland stond van 13 juni tot 16 juni, is officieel geannuleerd, zo werd onlangs bekendgemaakt door de ESA en ReedPop, de officiële organisatoren van het evenement dit jaar.

In een verklaring aan IGN zeiden ESA en ReedPop: “Dit was een moeilijke beslissing vanwege alle inspanningen die wij en onze partners hebben geleverd om dit evenement te laten plaatsvinden, maar we moesten doen wat juist is voor de branche en wat juist is voor E3. We waarderen en begrijpen dat geïnteresseerde bedrijven geen speelbare demo’s klaar zouden hebben en dat resourcing-uitdagingen het overwinnen van E3 deze zomer tot een obstakel maakten dat ze niet konden overwinnen. Voor degenen die zich hebben ingeschreven voor E3 2023, spijt het ons dat we niet de showcase kunnen bieden die je verdient en waar je op hebt gerekend van ReedPop’s evenementenervaringen.”

E3 heeft de afgelopen jaren in verschillende mate geworsteld, waarbij E3 2018 het laatste volledig uitgeruste evenement was. E3 2019 zag Sony voor het eerst sinds de oprichting van het evenement afhaken, terwijl E3 2020 vanwege de COVID-19-pandemie helemaal werd geannuleerd. Het evenement keerde terug in 2021, maar in zeer beperkte capaciteit en als een digitaal-only evenement, terwijl het in 2022 opnieuw werd geannuleerd.

De maand juni heeft echter nog steeds een aantal belangrijke game-evenementen en showcases gepland, waaronder Summer Game Fest, de Xbox Games Showcase (die onmiddellijk gevolgd zal worden door de Starfield Direct), en Ubisoft Forward. Naar verluidt heeft Sony ook een PlayStation Showcase gepland rond die tijd. Ondertussen hebben lekken beweerd dat Konami ook grote plannen had voor E3 2023, met aankondigingen gepland voor een Metal Gear Solid 3 remake en een nieuwe Castlevania-game, maar het is nog maar de vraag hoe het bedrijf de plannen zal aanpassen nu het evenement is geannuleerd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: