Home Gaming E-Sports nog steeds in stijgende lijn

E-Sports nog steeds in stijgende lijn

by Mark van Truijen

E-Sports zijn al een tijdje ongekend populair, maar aan de stijgende lijn lijkt nog lang geen einde te komen. Vorig jaar groeide de online sportevenementen markt al gestaag, een totale opbrengst van ruim 325 miljoen dollar. Het onderzoeksbureau ‘NewZoo’ deed verder onderzoek, het denkt dat de opbrengst dit jaar rond de 500 miljoen dollar zal uitvallen. Dat is een stijging van rond de 43%. Dat geeft maar weer eens aan dat de e-sports markt enorm populair is en dat voorlopig nog wel even zal blijven.

226 miljoen deelnemers

Overal ter wereld worden speciale e-Sports evenementen georganiseerd. In totaal zouden er al 226 miljoen deelnemers mee hebben gedaan aan deze evenementen. Het feit dat de evenementen live worden uitgezonden, zouden ervoor hebben gezorgd dat de evenementen steeds meer onder de aandacht zijn gekomen van mogelijke deelnemers. Bijna alle e-Sports evenementen worden uitgezonden via een livestream, deze zijn gratis online te bekijken.

De enorme groei is ook een oorzaak van de vele microkampioenschappen. Maar ook de mogelijkheid online te gokken op deze nieuwe sport bij bedrijven als het grote Kroon Casino heeft daar er een groot aandeel in. Daarnaast is vooral in Azië, het mobiele e-Sports zeer populair.

Live bij ESPN

Vorig jaar juli werd het ‘International Dota 2 Championship’ live uitgezonden bij ESPN. Deze grote sportzender besteedde veel aandacht aan dit prestigieuze gametoernooi. In de toekomst zal deze zender meer e-Sports toernooien gaan uitzenden, aangezien ESPN een samenwerking is aangegaan met de e-Sports organisatie MLG.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x