Home Gaming DYNAMO wordt gaming paradise tijdens Victory Royale

DYNAMO wordt gaming paradise tijdens Victory Royale

by Jos Vis

In oktober 2018 is Dynamo Jeugdwerk zich actief gaan richten op de gaming wereld. Doelstelling hierbij was een brug te slaan naar een groeiende jeugdcultuur waar sociaal isolement van jongeren kan leiden tot gameverslaving. Deze beweging resulteerde in een nieuw jongerenplatform binnen Dynamo Jeugdwerk: Level Up 040. Een platform voor gaming activiteiten én voorlichting.

Natuurlijk was het bij Dynamo Jeugdwerk altijd al mogelijk om gewoon (samen) te gamen binnen de jongerencentra. Vanuit de wens om hier een extra dimensie aan toe te voegen sloten zij Jeffry van Geel, gaming expert bij NWTV, aan. In samenwerking met NWTV en Jeffry’s specifieke kennis over de historie van gamen, ervaring en praktijkvoorbeelden kon deze wens vertaald worden naar een concrete aanpak voor jeugdwerk.

Het afgelopen half jaar zijn hieruit al verschillende initiatieven ontstaan zoals Real Life Fortnite, Fifa Masters (stedelijk), voorlichtingen voor ouders en op scholen en nu als kers op de taart een groot Fornite event: Victory Royale, dat op zondag 26 mei in Dynamo gaat plaatsvinden.

Jongeren worden binnen het platform Level Up 040 aangesloten bij bestaande communities, maar vinden ook hun weg in de audio visuele wereld, die hen mogelijkheden kan bieden vanuit hun eigen talenten en interesses. Zo ontdekken ze hun talenten op het gebied van bijvoorbeeld filmen en vloggen. Dynamo Jeugdwerk ondersteunt hen in het verder ontwikkelen van deze skills, wat leidt tot meer zelfvertrouwen in het actief nastreven van hun drijfveren en passies.

Hicham Akel, jeugdwerker in Gestel en Woensel-Zuid, vertelt:

“Binnen gaming is veel gesloten. Gesloten communicatie tussen gamers vanuit een ‘ik ben er niet’ houding en het vermijden van confrontaties in de ‘échte wereld’ met bijvoorbeeld hun ouders, leidt vaak tot nog meer vermijdgedrag en isolement. Door jongeren uit hun zolderkamer ‘koker’ te halen en aan te laten sluiten bij communities ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden en doen zij leerervaringen op. Bij Level Up 040 doen we dat door het opengooien van communicatielijnen en nóg meer de verbinding te leggen van headphone naar headphone. Jongeren gamen met elkaar, sluiten zich aan bij bestaande groepen, vormen zelf een nieuwe community of organiseren events. Dynamo Jeugdwerkers engageren in dit proces en leggen accenten op de ontwikkeling van zelfvertrouwen en social skills, bijvoorbeeld door vlog workshops en het faciliteren van events.”

Voor Victory Royale, zal Dynamo volledig omgebouwd worden tot een gaming paradijs, waar je alles vindt wat met Fortnite te maken heeft: Fortnite Dance Workshops, gamen met influencers DJUNCAN & MARNICKUR, Real Life Fortnite, Youtube workshops met SMOARE, 4vs4 Squad Tournament, MCON E-sporters en ‘game schooling’ voor ouders / verzorgers.

Victory Royale

Zondag 26 mei

Dynamo Eindhoven, Catharinaplein 21

Tickets € 15,00, familietickets 4 voor € 50,00

(VIP tickets 25 stuks € 45,00 p/p)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: