Home Gaming Duik in de geschiedenis van de Vikingen met nieuwe educatieve tool

Duik in de geschiedenis van de Vikingen met nieuwe educatieve tool

by Jos Vis

Discovery Tour: Viking Age is een nieuwe educatieve modus in videogame Assassin’s Creed Valhalla, waarmee spelers vanaf 19 oktober de geschiedenis en cultuur van de Vikingtijd verkennen en er interactie mee hebben. De Discovery Tour is gratis voor alle bezitters van Assassin’s Creed Valhalla en is ook los verkrijgbaar voor PC. Tevens is deze Discovery Tour voor de allereerste keer ook los verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X | S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia en Luna in begin 2022.

Na Discovery Tour: Ancient Egypt en Discovery Tour: Ancient Greece, kunnen spelers in deze nieuwe educatieve modus voor Assassin’s Creed Valhalla het Vikingtijdperk ontdekken en zo meer te weten komen over de geschiedenis en tradities van die tijd. Discovery Tour: Viking Age is ontworpen in nauwe samenwerking met historici, archeologen en verschillende musea. Dit alles vormt een interactieve, meeslepende leerervaring, zonder conflicten of tijdsdruk, in een reconstructie van Noorwegen en Engeland in de negende eeuw.

In deze nieuwe toevoeging aan de Discovery Tour-serie ligt er meer nadruk op de verschillende verhaallijnen die spelers beleven, om zo een nog authentiekere ervaring mee te geven. Spelers stappen in de schoenen van verschillende Viking- en Angelsaksische personages uit die tijd en beleven hun kleine en grote verhalen. Tijdens deze gedenkwaardige avonturen ontdekken spelers details en anekdotes over het Vikingtijdperk door middel van interactie met de wereld en zijn vele inwoners.

Sinds het begin heeft het Discovery Tour-team samengewerkt met een grote verscheidenheid aan partners. De meeslepende aanpak van de Discovery Tour, de kennis van onze experts en historici, en het geruik van echte artefacten uit de collecties van onze partners geven aanleiding tot tal van samenwerkingsverbanden en projecten. De museale partners die beeldmateriaal hebben bijgedragen aan Discovery Tour: Viking Age zijn onder meer:

  • Hampshire Cultural Trust (HCT)
  • De British Library
  • De Réunion des Musées Nationaux
  • De York Archaeological Trust
  • Het Nationale Museum van Denemarken, Nationalmuseet
  • Preston Park Museum & Grounds

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x