Home Movies Drie films van MOOOV Film Distribution geselecteerd voor IFFR 2017

Drie films van MOOOV Film Distribution geselecteerd voor IFFR 2017

by Mark van Truijen

Drie films van MOOOV Film Distribution zijn opgenomen in de officiële selectie van International Film Festival Rotterdam 2017 (IFFR). Tijdens deze 46ste editie zijn het Chinese drama KNIFE IN THE CLEAR WATER van regisseur Xuebo Wang, de indrukwekkende Afghaanse film WOLF AND SHEEP van de 26-jarige cineaste Shahrbanoo Sadat en het Nepalese drama WHITE SUN van regisseur Deepak Rauniyar te zien.

KNIFE IN THE CLEAR WATER –
KNIFE IN THE CLEAR WATER is een prachtige, minimalistische film die zich afspeelt bij de Hui-Chinezen, een bevolkingsgroep in China die het islamitisch geloof aanhangt. In een bergdorp in China overlijdt de vrouw van de oude man Majishan. Hij blijft samen met hun zoon met diens vrouw en kinderen achter. De zoon wil graag de stier – een van hun weinige bezittingen – opofferen voor een ceremonie ter ere van zijn moeder, waar hij op weerstand stuit bij zijn vader. Het is een poëtische film met innemende, gestileerde personages over het leven op het platteland, waar langzaam de stad zijn intrede doet.

Regisseur Xuebo Wang heeft met KNIFE IN THE CLEAR WATER de New Currents Award gewonnen op Busan International Film Festival 2016.

Speelduur: 93 min. | Taal: Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Xuebo Wang | Cast: Shengcang Yang, Jinhua Zhou, Fan Yang, Xue Yang.

https://www.youtube.com/watch?v=gN3mtGi1kGA

WHITE SUN – 
WHITE SUN vertelt het verhaal van Chandra, een maoïst die tegen de regering in Nepal heeft gevochten. Chandra wordt allesbehalve met open armen ontvangen bij terugkomst in zijn geboortedorp. Het ritueel waarbij zijn net overleden vader de berg moet worden afgedragen om aan de voet gecremeerd te worden, legt de littekens bloot die de burgeroorlog in Nepal heeft achtergelaten. De film ging vorig jaar in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië en was bovendien geselecteerd voor het Toronto Film Festival.

Speelduur: 89 min. | Taal: Nepalees gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Deepak Rauniyar | Cast: Dayahang Rai, Asha Magrati, Rabindra Singh Baniya, Sumi Malla, Amrit Pariyar.

WOLF AND SHEEP –
WOLF AND SHEEP is een film van de jonge regisseuse Shahrbanoo Sadat over oude tradities, gebruiken en verhalen van een kleine gemeenschap van schapendrijvers in de bergen van Afghanistan. De film toont het dagelijks leven van een gemeenschap ver weg van de moderne wereld, waar nog verhalen verteld worden en legendes bestaan om de wereld te verklaren. WOLF AND SHEEP is gebaseerd op de ervaringen uit de jeugd van de 26-jarige cineaste en vermengt realistische beelden met magische verhalen en legendes.

WOLF AND SHEEP heeft de CICAE Art Cinema Award gewonnen op Quinzaine des Réalisateurs in Cannes 2016.

Speelduur: 86 min. | Taal: Hazaragi (Perzisch dialect) gesproken, Nederlands ondertiteld | Genre: Drama | Regie: Shahrbanoo Sadat | Cast: Sediqa Rasuli, Qodratollah Qadiri.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x