Home Gaming Dragon’s Dogma 2 is een Single Player-Only

Dragon’s Dogma 2 is een Single Player-Only

by Mark van Truijen

Bij de langverwachte aankondiging vorig jaar sprong Dragon’s Dogma 2 meteen naar de top van de meest verwachte lijsten van veel mensen, en tijdens de recente PlayStation Showcase bood Capcom een eerste blik op de gameplay van de aankomende actie-RPG. Daarna werden er ook nieuwe details beschikbaar gesteld via de officiële website van het spel.

Om te beginnen is bevestigd dat Dragon’s Dogma 2 een exclusief singleplayer-spel zal zijn, net zoals zijn voorganger. Capcom beschrijft het als “een singleplayer, verhaalgedreven” spel en bevestigt ook dat spelers, zoals verwacht, hun ervaring op verschillende manieren kunnen aanpassen, waaronder “het uiterlijk van hun Arisen, hun roeping, hun groep, hoe ze verschillende situaties benaderen, en meer.”

Ondanks dat het een singleplayer-ervaring is, zegt Capcom dat spelers zich “alsof ze vergezeld worden door andere spelers” zullen voelen tijdens hun eigen avontuur. Dat komt natuurlijk door het Pawns-systeem, waar fans van het oorspronkelijke spel bekend mee zullen zijn. Voor degenen die er niet bekend mee zijn, beschrijft Capcom Pawns als “mysterieuze, bovennatuurlijke wezens die zich inzetten om de Arisen te dienen” en die worden bestuurd door kunstmatige intelligentie, waarbij hun karakter “uniek wordt bepaald door de speler.”

Ondertussen zijn er ook andere bevestigde details, waaronder de introductie van Beastren, een nieuw beestachtig ras, naast zowel nieuwe als bekende monsters en vijanden. Spelers zullen ook zwaarden, bogen en magie kunnen gebruiken, terwijl verschillende roepingen diverse vaardigheden zullen verlenen. Het verhaal begint in een ondergrondse gevangenis en nadat de titulaire Draak je hart heeft genomen (net als in het eerste spel), zal het zich richten op de race om “de Draak te doden en de troon op te eisen”.

Bovendien stelt Capcom ook dat het spel “de nieuwste grafische, AI- en fysicstechnologie” zal bevatten, die samen een “echt meeslepende fantasiewereld” zullen creëren. Eerder werd bevestigd dat het spel wordt gebouwd op de interne RE Engine van het bedrijf. Hieronder kun je enkele nieuwe screenshots bekijken.

Dragon’s Dogma 2 wordt ontwikkeld voor PS5, Xbox Series X/S en pc. Het heeft nog geen releasedatum.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: