Home GadgetsConnectiviteit DJI Mini 3 Pro zet nieuwe standaard

DJI Mini 3 Pro zet nieuwe standaard

by Pim, Sel

DJI, wereldleider in civiele drones en creatieve cameratechnologie, brengt vandaag de DJI Mini 3 Pro uit, de krachtigste lichtgewicht en draagbare cameradrone. De nieuwe Mini 3 Pro heeft een gewicht van minder dan 249 gram om zonder vliegbrevet te mogen vliegen in veel regio’s en landen. De drone levert geavanceerde functies zoals 4K/60fps video, ActiveTrack, tri-directionele obstakel detectie, en 90° gimbal rotatie om hoge kwaliteit verticale beelden te schieten voor sociale media. Tegelijkertijd is de vliegtijd verlengd tot ruim boven de 30 minuten. DJI Mini 3 Pro stelt gebruikers hiermee in staat om klein te vliegen en groots te creëren.

“Toen we in 2019 de Mini drone-serie lanceerden, was het ons doel om iedereen voor het eerst de wereld van bovenaf te kunnen laten bekijken”, zegt Ferdinand Wolf, Creative Director bij DJI. “Door hun beelden en verhalen ontdekten we hoe capabel een kleine cameradrone kan zijn. Vandaag combineren we uitstekende vliegcapaciteiten, intelligentie en beeldvormingsveelzijdigheid in onze ultralichtgewicht cameradrone. DJI Mini 3 Pro legt hiermee de lat hoger voor wat een draagbare, krachtige cameradrone kan bereiken.”

Minder dan 249 gram, meer dan capabel

Volgens de voorschriften van veel landen en regio’s zijn drones onder de 250 gram geplaatst in de veiligste drone categorie. Met minder dan 249 gram is de Mini 3 Pro’s combinatie van gewicht, veiligheid en prestaties een nieuwe bron voor reizende contentmakers en nieuwe piloten die willen vliegen. Met deze draagbare, krachtige cameradrone zullen meer mensen over de hele wereld genieten van veilig vliegen en toegang krijgen tot een grote wereld van visuele storytelling.

Uitbreiding van de mogelijkheden van een Mini Drone

Op zoek naar de volgende stap in de ontwikkeling van de Mini-serie, vroeg DJI zijn eindgebruikers en vond de perfecte richting: integreer DJI’s veelzijdigheid op het gebied van vlucht- en beeldverwerking in de kleinste drone. Uiteindelijk is de DJI Mini 3 Pro ongelooflijk krachtig voor een drone die zo compact is. Net als zijn voorgangers – Mavic Mini, Mini 2, en Mini SE – behoudt het dezelfde compacte opvouwbaarheid voor inpakken en overal mee naartoe nemen. Maar de Mini 3 Pro is gemaakt met meer ingebouwde functies dan welke andere DJI drone van zijn formaat dan ook, dankzij verbeterde vliegprestaties, camerasysteem, batterijduur en intelligente functies die voorheen alleen beschikbaar waren in de Air en Mavic series.

Ontworpen voor nieuwe mogelijkheden

Elke nieuwe iteratie van een DJI-product is een kans om één vraag te onderzoeken: Wat kan er beter? Een duidelijke resultaat van deze vraag is een volledig nieuw structureel ontwerp dat verschillende prestatieverbeteringen met zich meebrengt. De armen en propellers zijn aangepast voor een meer aerodynamische vlucht die de vliegtijd verhoogt. Dit nieuwe ontwerp bevat ook voorwaartse en achterwaartse dual-vision sensoren aan de voorkant van de drone, waardoor het detectiebereik wordt verbreed voor een nog veiligere vlucht. Een compleet nieuw ontwerp van de gimbal ontsluit meer camerahoeken dan ooit, waardoor bewegingen zoals tilt-up opnamen en verticale opnamen mogelijk zijn. Met een frisse, nieuwe uitstraling, ontsluit de DJI Mini 3 Pro echt meer creatieve mogelijkheden.

Obstacle Sensing voor veiliger vliegen

Een primeur voor de Mini drone-serie is dat de DJI Mini 3 Pro over Tri-Directional Obstacle Sensing beschikt, bestaande uit voorwaartse, achterwaartse en neerwaartse visuele sensoren. De voorwaartse en neerwaartse sensoren hebben een breder gezichtsveld, waardoor een naadloze dekking ontstaat voor een betere routeplanning en omgevingsbewustzijn. Deze sensoren maken ook Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) 4.0 mogelijk, dat tijdens de vlucht automatisch obstakels detecteert en een veiliger pad rond obstakels vindt. Daarnaast maken deze sensoren ook de volledige FocusTrack suite mogelijk, waarmee gebruikers een onderwerp kunnen selecteren dat de drone tijdens de vlucht automatisch in het midden van het kader houdt, terwijl automatisch een veilige vliegroute wordt gepland. Dankzij het verbeterde sensorsysteem is de DJI Mini 3 Pro de eerste van de Mini line-up die APAS en FocusTrack integreert.

Een camerasysteem voor professionele kwaliteit

DJI Mini 3 Pro brengt ook een volledig verbeterd beeldvormingssysteem. Een 1/1.3-inch CMOS-camerasensor heeft dual native ISO, een opnametechnologie die voorheen alleen beschikbaar was op cinema- en sommige micro-singlecamera’s. Hij heeft ook een diafragma van f/1.7 en schiet beelden tot 48MP en video tot 4K/60fps. Om te helpen bij het vastleggen van eenvoudig te uploaden content van hoge kwaliteit, draait de camera 90 graden voor True Vertical Shooting, waardoor ongelooflijke foto’s en video’s in staande oriëntatie worden gemaakt zonder dat de kwaliteit wordt beïnvloed door het zoomen en bijsnijden van beelden. Voor de meest levendige details zijn HDR-video-opnamen beschikbaar met framerates tot 30 fps. Een normaal kleurprofiel is beschikbaar voor snelle in-app bewerking, terwijl D-Cinelike meer mogelijkheden biedt voor nabewerking. Digitale videozoom tot 2x is beschikbaar in 4K, 3x in 2,7K en 4x in Full HD. Onder de belangrijkste feedback van gebruikers die we hebben toegepast, heeft de DJI Mini 3 Pro ook verbeterde beeldprestaties met 2,4μm pixels die meer beelddetails vastleggen, wat vooral nuttig is bij weinig licht.

Langere gebruiksduur van de batterij en langere vliegafstand

Hoewel de DJI Mini 3 Pro nog geen 249 gram weegt, komt hij toch met een verlengde vliegtijd. Met een maximale vluchtduur van 34 minuten kan de Mini 3 Pro meer landschappen en bestemmingen vastleggen op een enkele lading. Om gebruikers meer keuze te geven, introduceert de Mini 3 Pro voor het eerst in de geschiedenis van DJI-drone ook een verlengde vluchtbatterij-optie. De Intelligent Flight Battery Plus maakt een maximale vliegtijd van 47 minuten mogelijk, een ongekende capaciteit voor een drone van dit formaat. [1] Perfect gekoppeld aan deze verlengde vliegtijd is de Mini 3 Pro voorzien van het O3-transmissiesysteem, dat een haarscherp 1080p live-beeld levert vanaf een afstand tot wel 12 km. [2]

Maak opnamen als een pro met intelligente functies

De verbeteringen aan boord van de DJI Mini 3 Pro maken het al een uitstekende vliegende camera. Een volledige reeks intelligente opnamemodi uit de Air- en Mavic-series van DJI is nu beschikbaar op de Mini 3 Pro, zodat je kunt creëren als nooit tevoren. Met een enkele druk op de knop, kun je het volgende doen:

 • FocusTrack Suite [3]
  • Spotlight 2.0 houdt het onderwerp in beeld terwijl je handmatig vliegt.
  • Point of Interest 3.0 draait rondjes om het onderwerp in een bepaalde vluchtradius en snelheid.
  • ActiveTrack 4.0 volgt het onderwerp op twee selecteerbare manieren:
   • Trace: de drone volgt het onderwerp op een constante afstand
   • Parallel: de drone volgt het onderwerp terwijl het ernaast vliegt onder een constante hoek en afstand
 • QuickShots
  • Dronie: de drone vliegt heen en weer met de camera gericht op het onderwerp.
  • Helix: de drone vliegt omhoog en draait spiraalsgewijs rond het onderwerp.
  • Rocket: de drone vliegt omhoog met de camera naar beneden gericht.
  • Circle: de drone cirkelt rond het onderwerp.
  • Boomerang: de drone vliegt rond het onderwerp in een ovale baan, stijgend als het wegvliegt en dalend als het terugkeert.
  • Asteroid: de drone maakt een opname die begint als een bolvormig panorama hoog boven het onderwerp en eindigt met een normale opname zwevend in de buurt van het onderwerp.
 • MasterShots: Houdt het onderwerp in het midden van het beeld terwijl verschillende manoeuvres achter elkaar worden uitgevoerd om een korte cinematische video te maken.
 • Hyperlapse: Creëert een dynamische timelapse waarbij de drone tijdens de opname op vaste paden vliegt.

Maak kennis met DJI RC

DJI Mini 3 Pro is perfect voor wie voor het eerst vliegt of terugkomt voor meer. Om aan ieders behoeften te voldoen, breidt DJI ook zijn assortiment afstandsbedieningen uit met DJI RC, een lichtgewicht afstandsbediening met een ingebouwd touchscreen van 5,5 inch.[4] Met de DJI Fly-app al geïntegreerd, hoeven gebruikers hun smartphone niet op hun controller te monteren, waardoor ze hun persoonlijke apparaat vrij hebben tijdens de vliegervaring.

Accessoires om je vlucht een boost te geven

Om het meeste uit elke vlucht te halen, zijn er verschillende DJI Mini 3 Pro accessoires beschikbaar: [5]

 • DJI Mini 3 Pro Intelligent Flight Battery heeft een maximale vliegtijd van 34 min
 • DJI Mini 3 Pro Intelligent Flight Battery Plus heeft een maximale vliegtijd van 47 minuten [2]
 • DJI Mini 3 Pro Two-Way Charging Hub laadt Mini 3 Pro Intelligent Flight Batterijen in volgorde op
 • DJI Mini 3 Pro ND Filters Set (ND 16/64/256) laat Mini 3 Pro meer details vastleggen in de meest heldere omstandigheden
 • DJI Mini 3 Pro Propellers zijn essentieel om elke keer een betrouwbare vlucht te garanderen
 • DJI 30W USB-C Charger laadt een Intelligent Flight Battery op tot 0-100% in slechts 64 minuten en een Intelligent Flight Battery Plus in 101 minuten

Prijs en beschikbaarheid

DJI Mini 3 Pro is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order bij store.dji.com en de meeste geautoriseerde retail partners in verschillende uitvoeringen met verzending vanaf 17 mei. DJI Mini 3 Pro (zonder afstandsbediening) wordt verkocht vanaf 739 EUR (afhankelijk van lokale belastingen) en is inclusief DJI Mini 3 Pro, en exclusief een afstandsbediening voor degenen die al een compatibel model hebben om de drone te besturen. [6]DJI Mini 3 Pro wordt verkocht vanaf 829 EUR en is inclusief DJI RC-N1. DJI Mini 3 Pro (DJI RC) wordt verkocht vanaf 999 EUR en is inclusief DJI RC.

Bovendien zijn de accessoirekits voor de DJI Mini 3 Pro vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order. De DJI Mini 3 Pro Fly More Kit heeft een verkoopprijs van 189 EUR en bevat 2 Intelligent Flight Batteries, 1 Two-Way Charging Hub, 2 sets propellers en een schoudertas.  Alle andere accessoires worden afzonderlijk verkocht. Voor meer informatie over alle nieuwe functies, accessoires en mogelijkheden kunt je terecht op https://www.dji.com/dji-mini-3-pro.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: