Home Featured ‘Diskloze Xbox One S komt in mei’

‘Diskloze Xbox One S komt in mei’

by Jos Vis

Volgens Windowscentral gaat Microsoft een diskloze versie van de Xbox One S uitbrengen. Lang hoef je er niet op te wachten, want in mei zou hij al in de schappen moeten liggen. Het lijkt er dus op dat de eerste stap is gezet naar een volledig digitale toekomst voor consoles.


De console heeft als codenaam ‘Xbox Maverick’, maar zal in de winkel verkocht worden als ‘Xbox One S All-Digital Edition’. Hiermee wordt het de eerste Xbox die alleen maar digitale kopieën van je games zal afspelen. De verwachting is niet dat deze diskloze console de ‘normale’ Xbox One S gaat vervangen, maar ze zullen naast elkaar verkocht worden. Je wordt dus niet gedwongen digitaal te gaan.

Leuk zo’n console zonder optische schijfjes, maar wat doe je met ‘oude’ Xbox One games die nog in je kast staan? Volgens de geruchten is hier een oplossing op bedacht. Breng je game naar de winkel en je krijgt er een digitale code voor terug. Simpel, toch? De vraag is natuurlijk wel of dit in Nederland ook makkelijk gaat werken. Microsoft wil ons nog wel eens ‘vergeten’; de Xbox One werd hier bijvoorbeeld een jaar later uitgebracht dan in de rest van de wereld.

Met het oog op de volgende generatie Xbox consoles zal Microsoft vast willen zien hoe deze nieuwe Xbox One S ontvangen wordt. De kans is dan ook zeker aanwezig dat er ook een diskloze variant komt in de ‘Scarlet’-familie, de next gen Xbox consoles.

Het is niet de eerste keer dat we dit gerucht voorbij zien komen. Brad Sams zei vorig jaar al op Thurrott dat we deze console in 2019 gaan zien verschijnen. Een officiële aankondiging zal volgens Sams in april plaatsvinden, terwijl hij verwacht dat de diskloze console wereldwijd op 7 mei van dit jaar in de winkel ligt.

Of je nu wel of niet klaar bent voor een volledig digitale Xbox, voorlopig laat Microsoft de keuze en jou. Hoeveel data je op kan slaan op deze Xbox is, net als de prijs, nog niet bekend.


Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: