Home MoviesDVD/Blu-Ray Digital & Home Entertainment releases NL augustus 2022

Digital & Home Entertainment releases NL augustus 2022

by Pim, Sel

Augustus is Nederlandse filmmaand op de digitale kanalen! Met Costa!! en Marokkaanse Bruiloft zijn vanaf deze maand twee van de vijf best bezochte Nederlandse bioscoopfilms van dit jaar te bekijken via de bekende platforms. Heerlijke films, ook voor een zwoele zomeravond thuis. Regenachtige zomervakantiedag en op zoek naar een leuke DVD voor de kids? Denk dan bijvoorbeeld eens aan De Hazenschool: Een Onmogelijke Missie of Sonic The Hedgehog 2. Ook verschijnt de avontuurlijke actiefilm The Lost City met o.a. Brad Pitt, Sandra Bullock en Channing Tatum.

DIGITAL RELEASES

COSTA!!

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de Costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

Cast Katja Schuurman, Roeland Fernhout, Abbey Hoes, Soy Kroon, Stephanie van Eer, Tina de Bruin, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard

Regie Jon Karthaus 

Genre Komedie

04-08-2022 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon, KPN en Ziggo

Let op! vanaf 12-08-2022 ook te koop op DVD en Blu-ray

MAROKKAANSE BRUILOFT

Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal niet met een wetboek. Als Yasmine zich openstelt voor de liefde, vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien de twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet Yasmine zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Cast Soumaya Ahouaoui, Walid Benmbarek, Nora El Koussour, Pip Pellens, Nabil Aoulad Ayad, Liza Sips, Numidia El Morabet

Regie Johan Nijenhuis in co-regie met Mina El Hannaoui

Genre Romantische Komedie

18-08-2022 te koop bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play en Amazon

25-08-2022 te huur bij Pathé Thuis, iTunes, Google Play, Amazon, KPN en Ziggo

HOME ENTERTAINMENT RELEASES

DE HAZENSCHOOL, EEN ONMOGELIJKE MISSIE (PAASHAAS ACADEMIE)

De jonge haas Max is supertrots dat hij als eerste stadse haas is aangenomen op De Hazenschool. Op een geheime plaats, diep in het bos krijgt hij een speciale training. Pasen staat immers voor de deur en straks moeten Max en zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat alle kinderen hun paaseieren krijgen. Wanneer het magische gouden ei ineens zwart kleurt, breekt er paniek uit in het bos. Dit betekent dat Pasen in gevaar is! Max zijn enige kans om het grote feest te redden, is samenwerken met het vossenjong Ferdinand. Maar kan een haas een vos wel echt vertrouwen?

Regie Ute von Münchow-Pohl

Genre Animatiefilm

26-08-2022 te koop op DVD 

SONIC THE HEDGEHOG 2

Onze favoriete blauwe egel beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Sonic The Hedgehog 2. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.

Cast Jim Carrey, Idris Elba, James Marsden, Ben Schwartz, Colleen O’Shaughnessey

Regie Jeff Fowler

Genre Avontuur/Actie

12-08-2022 te koop op DVD en Blu-ray 

THE LOST CITY

Schrijfster Loretta Sage (Sandra Bullock) gaat op promotietour samen met het covermodel van haar romantische avonturenboeken Alan (Channing Tatum). Dan wordt Loretta ontvoerd door de excentrieke miljardair (Daniel Radcliffe) die zijn zinnen heeft gezet op de oude schat uit haar laatste verhaal. Alan probeert haar te redden en samen belanden ze in een spectaculair avontuur in de jungle. Nu moeten de twee tegenpolen samenwerken om te overleven en om de schat te redden voordat die verloren gaat.

Cast Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt, Daniel Radcliffe

Regie Aron Nee

Genre Avontuur/Actie

12-08-2022 te koop op DVD en Blu-ray

IMAGE OF VICTORY

In het op ware gebeurtenissen gebaseerde Image of Victory wordt het verhaal verteld van het tijdelijke verlies van kibboets Nitzanim aan de Egyptische strijdkrachten in de oorlog van 1948; zowel vanuit de kibboetsgemeenschap als vanuit het oogpunt van de jonge, idealistische Egyptische propagandafilmmaker Hassanin. Hij krijgt de opdracht om de inval in de geïsoleerde kibboets te documenteren en reist met het moslimbroederschap naar Het Heilige Land. Wanneer de kibboets lucht krijgt van de op handen zijnde legeraanval wordt de jonge moeder Mira geconfronteerd met de prijs van de oorlog en gedwongen een onmogelijke keuze te maken. Naarmate de situatie escaleert, blijft Hassanin filmen.

Cast Joy Rieger, Amir Khoury, Ala Dakka, Eliana Tidhar, Meshi Kleinstein

Regie Avi Nesher

Genre Oorlogsdrama

26-08-2022 te koop op DVD en Blu-ray

RUMBLE

In een wereld waar monsterworstelen een wereldwijde sport is en monsters superster-atleten zijn, wil Winnie in de voetsporen van haar vader treden door een lieftallig underdog-monster in een kampioen te veranderen.

Genre Familie/Animatie

12-08-2022 te koop op DVD 

ZEPPOS

De jonge Benjamin Kurrel schenkt een oud boek aan Slien, het meisje waar hij stiekem een oogje op heeft. Hierdoor komen ze in het vaarwater van een eeuwenoude organisatie die achter het boek aanzit. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek: de oude mysterieuze Zeppos die een hekel heeft aan de moderne technologie waar Benjamin zo verzot op is.

Cast Koen de Bouw, Nathan Naenen, Britt Scholte

Regie Douglas Boswell

Genre Familie/Ávontuur

12-08-2022 te koop op DVD

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: