Home Gaming Diablo IV is gelanceerd en zet onmiddellijk een nieuw record als snelst verkopende game aller tijden van Blizzard Entertainment

Diablo IV is gelanceerd en zet onmiddellijk een nieuw record als snelst verkopende game aller tijden van Blizzard Entertainment

by Mark van Truijen

Diablo IV, het langverwachte nieuwe deel van de iconische Diablo-serie, is nu live. Het is nu al de snelst verkopende game aller tijden van Blizzard Entertainment, met het hoogst genoteerde aantal sales van pre-launch units ooit op zowel console als pc. In de vier dagen sinds de vroege toegang begon op 1 juni, is Diablo IV meer dan 93 miljoen uur gespeeld, wat gelijkstaat aan meer dan 10.000 jaar – het equivalent van 24 uur per dag spelen sinds het begin van de menselijke beschaving.

Diablo IV biedt cross-platform spelen en cross-progressie op Windows pc, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4, met ondersteuning voor maximaal vier spelers in co-op, inclusief twee spelers couch co-op op consoles.

“Dit is een moment waar het Diablo IV-team jarenlang naartoe heeft gewerkt”, zei Rod Fergusson, algemeen directeur van Diablo. “We zijn buitengewoon trots om spelers het rijkste verhaal ooit in een Diablo-game te kunnen bieden. Spelers hebben verschillende keuzes, waaronder het personaliseren van hun personages, het uitrusten van persoonlijke vaardigheden om angstaanjagende demonen te bevechten, of het verzamelen van Legendary loot om je speelstijl te ondersteunen en nieuwe te ontdekken. Sinds de aankondiging van het spel in 2019 heeft de steun van miljoenen spelers over de hele wereld ons naar deze release van onze duistere visie op Sanctuary geleid. Hail Lilith, Blessed Mother.”

“Onze visie bij Blizzard is om legendarische ervaringen te creëren om te delen, en Diablo IV is een ongelooflijke verwezenlijking van die visie”, zei Mike Ybarra, President van Blizzard Entertainment. “Met zeer aanpasbare gameplay, meeslepende verhalen en talloze opties om met de wereld om te gaan, is deze meesterlijk vormgegeven uitdrukking van het Diablo-universum een uitstekend voorbeeld van waar onze getalenteerde ontwikkelingsteams toe in staat zijn. Of je nu een veteraan bent van de serie of voor het eerst in Sanctuary duikt, we heten spelers van harte welkom bij de wereldwijde lancering van Diablo IV.”

Het verhaal van Diablo IV speelt zich 50 jaar af na de gebeurtenissen van Diablo III: Reaper of Souls en begint met de oproeping van Lilith, Daughter of Hatred, terug naar het sterfelijke rijk van Sanctuary. Het land is overgenomen door gruwelijke wezens en alleen de moedigste zielen zullen in staat zijn om zich te verzetten tegen de dreiging van chaos. Spelers kunnen hun gameplay-ervaring aanpassen in de richting die hen aanspreekt, door te experimenteren met skill trees om complementaire spreuken en vaardigheden te laten zien terwijl ze vechten om Sanctuary terug te brengen naar zijn burgers.

Diablo IV biedt een uitgestrekte bovenwereld die spelers kunnen verkennen als een van de vijf klassen: de vormveranderende Druids, behendige Rogues, elementaire Sorcerers, brute Barbarians en rituele Necromancers. Er is geen vastgelegd pad; spelers kiezen hoe ze willen vorderen, of het nu is door zich te richten op Lilith of door de donkere hoeken van elke regio te verkennen terwijl ze hun vaardigheden opbouwen. Het land van Sanctuary is divers, met verschillende biomen en demonische wezens. Spelers zullen hun moed testen in vijf regio’s, met meer dan 120 dungeons en tientallen zijmissies, terwijl ze strijden tegen World Bosses en geplaagde Strongholds uitdrijven in een gedeelde en coöperatieve open wereld.

Maar daar houdt het niet op. Na het voltooien van het hoofdverhaal kunnen spelers uitgebreide endgame-activiteiten verkennen om hun avonturen voort te zetten en nog machtiger te worden. Van de uitdagende en regelmatig voorkomende Helltide tot de demonische Nightmare Dungeons; er zijn talloze manieren voor spelers om gebruik te maken van het bijgewerkte Paragon Board-systeem en hun avonturen verder aan te passen. Ook worden de Whispers of the Dead geïntroduceerd, die legendarische beloningen bieden voor geselecteerde wereldbounty’s, en de Fields of Hatred, die aangewezen terreinen bieden voor het bevechten van andere spelers en het opbouwen van PvP-roem. Bovendien kunnen spelers betrokken blijven bij wat er gebeurt in Sanctuary met regelmatige uitgaven van Seasons en Expansions, die nieuwe gameplayfuncties, questlijnen, personages, uitdagingen en legendarische loot bieden.

Digitale aankoopversies en bonussen
Diablo IV is beschikbaar voor digitale aankoop in een Standaardeditie, Deluxe Editie en Ultimate Editie. Elke digitale editie bevat één of meer items om te gebruiken tegen de Hellspawn die Sanctuary teisteren:

Standaardeditie: Bevat de Inarius Wings & Inarius Murloc Pet in Diablo III, de Amalgam of Rage Mount in World of Warcraft, en de Umber Winged Darkness Cosmetics Set in Diablo Immortal™.

Deluxe Editie: Bevat alles uit de Standaardeditie, plus een Premium Seasonal Battle Pass Unlock voor Seizoen 1 in Diablo IV, de Hellborn Carapace Mount Armor in Diablo IV, en de Temptation Mount in Diablo IV.

Ultimate Editie: Bevat alles uit de Deluxe Editie, plus een Accelerated Premium Seasonal Battle Pass Unlock voor Seizoen 1 in Diablo IV (een Premium Seasonal Battle Pass Unlock plus 20 Tier Skips en een cosmetisch item), en de Wings of the Creator Emote in Diablo IV.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: