Home Gaming Diablo III: Eternal Collection Switch versie Review

Diablo III: Eternal Collection Switch versie Review

by Mark van Truijen

Het moment dat ik Diablo III installeerde op mijn Switch en hem begon te spelen voelde alsof ik een oude vriend al jaren niet had gezien en nu ineens weer samen even zaten.

Ik herinner me nog de uren die ik op de PC in Diablo heb gestoken, je werd erin gezogen en zat vast in de game. Helaas is de tijd van PC gaming voor mij een beetje ten einde gekomen en daarmee ook mijn avonturen in Diablo, tot nu dan. Hoe lekker is het dat we niet meer naar de PC hoeven te lopen maar gewoon overal aan de slag kunnen.

De Diablo III: Eternal Collection op de Switch bevat alle uitbreidingen voor de game, een nieuwe Ganondorf armor set, de optie voor multiplayer en ondersteuning voor Amiibo. De grootste vraag voor de fans blijft dan natuurlijk, hoe speelt en ziet de game eruit op de switch. Kan het 720p scherm van de Switch de game aan en hoe speelt deze in docked modus.

Goed het is natuurlijk niet heel gek dat de game het beste eruit ziet op je Game PC, maar verrassend genoeg ziet de game er strak uit op de Switch. Voor terugkerende fans van de serie is de gameplay zoals je gewend bent, perfect geoptimaliseerd voor de Switch controls.

Voor de nieuwkomers onder ons is dit de perfecte instap, juist omdat je alles in één pakket aanschaft.

Samen met de verslavende loot cultuur uit de game zitten er nog genoeg customization opties in de game. Je start met het kiezen van één van de karakters, keuze uit de volgende: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer, Witch Doctor, and Wizard. Personally, Necromancer en Demon Hunter klasse.

Voor de beginners raad ik aan om te starten met de Barbarian of de Crusader, deze zijn het beste om de leercurve van de game onder de knie te krijgen. Heb je eenmaal je karakter gekozen dan is het tijd om jouw modus te kiezen en de game te starten. Ik begon met de campaign modus, er zijn daarnaast nog enkele adventure modi om uit te testen.

Des te meer je de game speelt, des te meer je ook zal vrij spelen aan armor en wapens. Als je dan eenmaal de voor jouw beste opstelling hebt is het mogelijk om je skills te gaan testen in PvP. Er is echt geen tekort aan activiteiten in de game, gelukkig. En nog iets mooiers, waar ik in andere games soms last krijg van gekke bugs of glitches, in diablo III heb ik er tot nog toe geen gevonden. Dat speelt toch echt zo lekker weg.

De game speelt soepel, reageert snel, ziet er ook  nog eens leuk uit op de Nintendo Switch. Ik speel de game voornamelijk als handheld onderweg of als ik ergens moet wachten. Er zit wel een klein nadeeltje aan de game, het is namelijk nodig om toegang tot internet te hebben voor sommige game modi. Dan neemt de game ook best wat ruimte in van je geheugen.

Heey, je had het ook over een Amiibo, ja klopt. Blizzard bevestigde een paar maanden terug dat de game de ondersteuning zou bieden aan Amiibo. Er zijn drie soorten Amiibo die worden ondersteund, waaronder de standaard Amiibo, Treasure Goblin Amiibo, en Demon Amiibo. Standaard en Treasure Goblin Amiibo spawnen speciale portals, terwijl de Demon een Demon boss type spawnt.

Om verkeerd gebruik te voorkomen zit er een cooldown op het gebruik van Amiibo, deze bedraagt 22 uur voor de Standaard en Treasure en 45 minuten voor de Demon. Komende December komt er nog een speciale Amiibo bij, de Loot Goblin.

Alles bij elkaar is Diablo III op de switch een dijk van een port en staat het zeker zijn mannetje. Ik ben er verzot op en duik snel weer de duistere wereld in.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: