Home TVSeries Deze zomer op 24Kitchen: Shirma’s Caribische Smaken!

Deze zomer op 24Kitchen: Shirma’s Caribische Smaken!

by Pim, Sel

Het nieuwste 24Kitchen gezicht, Shirma Rouse, is terug op de zender met een gloednieuw programma. Nadat we vorig jaar konden genieten van haar exotische Caribische gerechten vanaf Nederlandse bodem, neemt ze ons ditmaal mee naar twee prachtige Caribische eilanden. Verwacht geen gebaande paden of klassieke kooktelevisie, Shirma onthult verborgen culinaire parels op Curaçao en Bonaire en gaat op zoek naar de ‘soul’ van de Caribische keuken.

Shirma’s Caribische Smaken is een kook- en reisprogramma in één waarbij zowel de rijke geschiedenis, cultuur als omgeving van beide eilanden worden uitgelicht. Het is een genot om naar te kijken, zelfs als koken niet persé je grootse hobby is. Leuk detail is dat haar ouders en broer op Curaçao wonen en hebben meegewerkt aan diverse afleveringen. Haar vader is rijdt haar naar verrassende locaties en ze gaat langs bij de hydrofarm van haar broer Ronlé voor verse Okra en pepers.

Shirma’s Caribische Smaken is vanaf 22 juni elke week om 20:30 uur te zien op 24Kitchen.

Shirma’s Caribische Smaken

In elke aflevering gaat Shirma met een lokale chef op pad waarbij ze de kijker laat kennismaken met de onbekende smaken van de beide eilanden. Elke chef heeft een eigen specialiteit, waardoor je een divers en onverwacht smakenpalet ontdekt. In zes afleveringen zie je niet alleen de prachtige omgeving en de vriendelijkheid van de bewoners van Curaçao en Bonaire voorbij komen. Shirma en de chefs in serie delen tevens hun eigen bijzondere adresjes, geheime  ingrediënten en verhalen. Op deze manier laten ze je kennismaken met lokale markten, boeren, vissers en restaurants waar je anders wellicht niet snel terecht zou komen.

Zo gaat Shirma op Curaçao op pad met een culinaire kunstenaar en een chef die inheemse groenten kweekt in zijn eigen moestuin en zich heeft verdiept in de culinaire tradities van Curaçao. Samen met Mevr. Michi krijgen we een indrukwekkende geschiedenisles over een plek wat ooit een huis was waar voormalig tot slaaggemaakten woonden na de afschaffing van de slavernij en bakt ze traditionele broden zoals ze dat destijds ook deden. Op Bonaire vervolgt Shirma haar reis waarbij ze op pad gaat met een sterrenchef die zijn hart en ziel verloren heeft aan het eiland. Wat is zijn favoriete hotspot voor verse lokale producten en wat zijn gerecht die hij ermee maakt?

Shirma’s Caribische Smaken is vanaf 22 juni elke week om 21:30 uur te zien op 24Kitchen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x