Home Movies Deze films kijk je in mei bij Pathé Thuis

Deze films kijk je in mei bij Pathé Thuis

by Pim, Sel

Met twee weken meivakantie en een aantal feestdagen biedt mei genoeg gelegenheid om gezellig samen op de bank een filmpje te kijken.
Video-on-demand-dienst Pathé Thuis voegt ook deze maand weer veel films toe aan haar aanbod. Er zit voor ieder wat wils tussen. Kijk bijvoorbeeld naar de angstaanjagende horror The Possession of Hannah Grace over een mislukt exorcisme of de spannende sci-fi Replicas waarin bioloog Will zijn verloren gezin weer tot leven probeert te brengen. Voor de allerkleinste is het vrolijke bijtje Maya te zien in Maya: De Honingspelen.

The Hate U Give 
In The Hate U Give speelt Amandla Stenberg (The Hunger Games, The Darkest Minds) Starr Carter. Starr groeit op in een arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk en gaat naar een rijke, grotendeels blanke privéschool. Wanneer Starr betrokken raakt bij een dramatische schietpartij komt ze tussen twee vuren te staan. Ze zal van zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is. De film is beloond met verschillende nominaties en prijzen. 

The Hate U Give is te zien vanaf 6 mei.
Creed II
Bokser Adonis Creed maakt zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Tijdens zijn wedstrijdvoorbereidingen leert hij dat je het verleden niet kan ontvluchten. Zijn tegenstander heeft vanuit het verleden nog banden met Adonis’ familie en dit beïnvloedt de voorbereidingen. Samen met zijn vriend Rocky Balboa ontdekt Adonis dat niets belangrijker is dan familie.

Creed II is te zien vanaf 9 mei.
Glass 
Glass is het vervolg op Unbreakable (2000) en Split (2016) van regisseur M. Night Shyamalan. De drie hoofdrolspelers keren allemaal terug: David Dunn (Bruce Willis), Elijah Price (Samuel L. Jackson) en Kevin Wendell Crumb (James McAvoy), de man met verschillende identiteiten. David Dunn gaat op jacht naar The Beast, een van de karakters van Crumb. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt Price iedere keer op. Hij bezit geheimen die van groot belang zijn voor zowel Dunn als Crumb.
  
Glass is te zien vanaf 9 mei.
Bumblebee 
In het jaar 1987 is de Volkswagen kever genaamd Bumblebee op de vlucht. Hij schuilt op een autokerkhof in Californië. Daar wordt hij gevonden door Charlie, een 17-jarig meisje die op zoek is naar haar plek in de wereld. Charlie repareert de gebroken Bumblebee en realiseert zich dat het geen gewone auto is. De twee worden elkaars beste vrienden die elkaar beschermen als Bumblebee’s toekomst bedreigd wordt.
  
Bumblebee is nu te zien.
Ook te zien bij Pathé Thuis in mei zijn:

The Possession of Hannah Grace: Politieagente Megan Reed werkt in het lijkenhuis wanneer een zwaar toegetakeld lichaam binnen wordt gebracht. Vanaf dan gebeuren er bizarre dingen: een kwaadaardige entiteit heeft bezit genomen van het lichaam.
Nu te zien.

Replicas: Neurowetenschapper William verliest zijn gezin bij een auto-ongeluk en probeert hen weer tot leven te brengen. Nu te zien.

Boy Erased: Het waargebeurde verhaal over een homoseksuele jongen die moet kiezen tussen conversietherapie of verstoten worden door zijn familie.
Te zien vanaf 1 mei.

The House That Jack Built: Kijk naar het leven van seriemoordenaar Jack en volg hoe hij in twaalf jaar tijd veranderd.

Te zien vanaf 1 mei.

Vals: Vier Nederlandse vriendinnen, elk met een geheim, gaan op meidenweekend naar de Ardennen. Een verdwijning zet de verhoudingen op scherp.

Te zien vanaf 2 mei.

Terminal: Tijdens hun opdracht ontmoeten twee huurmoordenaars femme fatale Annie. Zij raakt verwikkeld in hun dodelijke opdracht.

Te zien vanaf 2 mei.

White Boy Rick: Dit waargebeurde verhaal gaat over Richard. Als FBI-informant komt hij terecht in het Amerikaanse drugsmilieu.
Te zien vanaf 3 mei.

Ben is Back: De drugsverslaafde Ben mag tijdens Kerst op verlof naar zijn familie toe. Hij wordt alleen door zijn moeder (Julia Roberts) met open armen ontvangen.

Te zien vanaf 10 mei.

Maya: De Honingspelen: Samen met haar vrienden zet Maya het bijtje alles op alles om hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

Te zien vanaf 10 mei.

Colette: In de 19e eeuw schrijft Colette onder dwang bestsellers die op haar man’s naam worden uitgegeven. Ze besluit te vechten voor haar creatief eigendom en haar positie als vrouw.
Te zien vanaf 13 mei.

J.T. LeRoy: Zoals afgesproken doet Savannah (Kristen Stewart) zich voor als haar schoonzus, de bekende auteur LeRoy. Het wordt ingewikkeld als de Franse Eva verliefd wordt op Savannah.

Te zien vanaf 13 mei.

Blaze: Volg het leven van de singer-songwriter Blaze Foley, bekend in de Texas Outlaw muziekbeweging in de jaren 70 en 80, in deze dramafilm.

Te zien vanaf 15 mei.

Climax: Een Franse dansgroep repeteert drie dagen lang voor een optreden. Wanneer iemand LSD mixt door de sangria wanen sommige dansers zich in het paradijs, terwijl anderen in de hel terechtkomen.

Te zien vanaf 16 mei.

Nobody’s Fool: Tanya kijkt op tegen haar zus Danica. In een poging om meer op haar te lijken, komt Tanya erachter dat niets is wat het lijkt.

Te zien vanaf 23 mei.

Never Look Away (Werk Ohne Autor): Kurt groeit op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft invloed op zijn kunst en leven.

Te zien vanaf 24 mei.

Lazzaro Felice (Happy as Lazzaro): De Italiaanse plattelandsjongen Lazzaro gaat gebukt onder uitbuiting. Samen met een nieuwe vriend gaat hij tegen de hiërarchie in.

Te zien vanaf 24 mei.

All about Nina: De carrière van stand-up comedian Nina verloopt goed tot ze Rafe ontmoet. Hij beïnvloedt haar werk door elk vooroordeel van haar uit te dagen.

Te zien vanaf 28 mei.

We Die Young: De 14-jarige Lucas is lid van een bende, maar is vastbesloten dat zijn jongere broertje niet hetzelfde over komt.

Te zien vanaf 30 mei.

Capharnaüm: De 12-jarige Zain heeft er genoeg van en maakt een grote keuze: hij klaagt zijn ouders aan bij de rechter.

Te zien vanaf 31 mei.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: