Home Gaming devolo Home Control vanaf nu verkrijgbaar

devolo Home Control vanaf nu verkrijgbaar

by Mark van Truijen

devolo lanceert Home Control, een doe-het-zelfsysteem waarmee bewoners in een handomdraai een smart home creëren. Het systeem, dat voldoet aan de wereldwijde Z-Wave-norm voor huisautomatisering, garandeert meer comfort, veiligheid en energiebesparing in huis. De verschillende componenten, zoals een bewegingsdetector, rookdetector en kamerthermostaat, zijn eenvoudig door bewoners zelf te installeren, uit te breiden en te combineren met andere componenten. Home Control is te beheren met de my devolo-app en via een online portal. Zo is het systeem wereldwijd te bedienen vanaf een smartphone, tablet of computer.image006

Voordelen smart home

Een intelligent huis, zou dat niet ideaal zijn? Denk aan een radiator die automatisch afslaat als er een raam openstaat. De verlichting die aangaat als er iemand thuiskomt ’s avonds. Of een rookmelder die bewoners waarschuwt via een alarmtoon én een e-mail of sms.

 

devolo ontwikkelde Home Control, een systeem met verschillende componenten voor een intelligenter huis. De losse onderdelen, zoals de ‘slimme’ bewegingsdetector en rookdetector, zijn eenvoudig te installeren: de benodigde accessoires voor montage worden meegeleverd met het product. Kabels trekken of boren is niet nodig en de installatie gebeurt rechtstreeks via de bijbehorende app. Het resultaat: in een handomdraai een intelligenter huis. Bij een verhuizing is Home Control bovendien eenvoudig te demonteren en opnieuw te installeren.

image007

Lancering uitgebreide Home Control-serie 

devolo levert een uitgebreid assortiment Home Control-componenten waarbij de centrale unit de basis vormt. Dit product is noodzakelijk voor het beheren van elke andere component. Daarnaast is een aantal onderdelen individueel met elkaar te combineren, zoals een deur-/venstercontact, bewegingsdetector, rookdetector, radiatorthermostaat, kamerthermostaat, verbruiksmeter en een afstandsbediening. Met deze producten zijn de verwarming, verlichting, apparatuur en veiligheid van een pand te waarborgen. Doordat er in de komende maanden nieuwe devolo Home Control-onderdelen volgen, vormt de serie ook voor de toekomst een waardevolle woninginvestering.

 

Slimme scenario’s en intelligente timers

Gemak, veiligheid en energiebesparing gaan hand in hand met devolo Home Control. Mogelijke scenario’s zijn in te stellen om individuele Home Control-onderdelen met elkaar te verbinden. Op die manier doet bijvoorbeeld een bewegingsdetector in de hal meer dan alleen het licht regelen: de detector geeft ook per e-mail of sms informatie over ongewenste gasten als bewoners niet thuis zijn. Timers automatiseren dagelijkse processen, zoals het ’s ochtends voorverwarmen van de badkamer en het verlagen van de temperatuur gedurende de dag, voor optimaal energiegebruik.

 

Elk huis controleren en monitoren met één app

Met de my devolo-app voor smartphone en tablet en de my devolo online portal houden bewoners overal ter wereld hun huis in de gaten. Zijn alle ramen dicht? Is de temperatuur in elke kamer goed geregeld? Gebruiksvriendelijkheid staat voorop in de my devolo-app. Het systeem is ook zonder speciale kennis of ervaring snel te installeren. Bewoners die de toegang tot Home Control via internet willen deactiveren, doen dit met één druk op de knop. Toegang is dan alleen mogelijk als ze thuis zijn via een smartphone, tablet of computer.

 

 

Gebaseerd op Z-Wave en dLAN®-Powerline

devolo gebruikt de internationale Z-Wave-norm voor huisautomatisering om individuele Home Control-componenten te koppelen. De draadloze Z-Wave-technologie heeft een buitengewoon groot bereik, waardoor complete kamers zijn gedekt, zelfs in grote gebouwen. Z-Wave is speciaal ontwikkeld voor gebruik in smart homes en is extreem stabiel. Ook is de centrale unit van devolo Home Control uitgerust met dLAN Powerline-technologie waarmee gebruikers eenvoudig aansluiten op bestaande netwerken. Daarnaast stelt de technologie gebruikers in staat het apparaat optimaal in huis te positioneren.

 

Prijs en beschikbaarheid 

De devolo Home Control is per direct verkrijgbaar in Nederland. Voor een goede start adviseert devolo de Home Control Starter Kit inclusief de centrale control unit, deur-/venstercontact en verbruiksmeter. Deze kit is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 219 euro. De producten zullen in de loop van september beschikbaar zijn in Nederland o.a. bij Coolblue, Bol.com, Media Markt en Conrad.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x