Home Gadgets devolo dLAN 550 WiFi: de nieuwe, krachtige en compacte draadloze Powerline-adapter

devolo dLAN 550 WiFi: de nieuwe, krachtige en compacte draadloze Powerline-adapter

by Mark van Truijen

devolo, marktleider in Powerline-producten en smart home-specialist, introduceert een nieuwe draadloze Powerline-adapter met range+-technologie. De compacte dLAN® 550 WiFi-adapter valt in huis minder op en biedt een sterkere draadloze prestatie. De nieuwe adapter levert bandbreedteverbindingen met snelheden tot 300 Mbps via wifi en 500 Mbps via Powerline. De dLAN® 550 WiFi is daarnaast voorzien van een Ethernet-poort voor een kabelaansluiting met televisies of andere apparatuur.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

– dLAN 550 WiFi: overal draadloze dekking in huis;

– wifi in elke kamer en een eenvoudige installatie;

– meer bandbreedte en draadloze dekking dankzij devolo range+-technologie;

– één wifi-netwerk voor het gehele huis: devolo WiFi Move en Clone;

– prijzen en beschikbaarheid.

 

dLAN 550 WiFi: overal draadloze dekking in huis

In veel woningen zijn er kamers zonder of met onvoldoende draadloze dekking. Dit terwijl steeds meer elektronische apparaten een stabiele internetverbinding vereisen. Powerline-specialist devolo levert al jaren een eenvoudige en aantrekkelijke oplossing die hierin voorziet. De draadloze dLAN®-adapters van devolo maken van het stroomnetwerk één lange netwerkkabel en creëren daardoor overal in huis een nieuwe draadloze hotspot. De nieuwe dLAN 550 WiFi is een ongekend compacte adapter en is daarmee overal in huis onopvallend te installeren.

 

Dankzij zijn twee antennes is de dLAN 550 WiFi in staat om een draadloze verbinding te bieden met snelheden tot 300 Mbps. De verbinding is nog sneller via het stroomnet: namelijk tot 500 Mbps, en overbrugt afstanden die vergelijkbaar zijn met een kabelverbinding van 400 meter. Gebruikers profiteren daarmee optimaal van snelle downloads en streamen zonder haperingen.

 

Om effectieve bescherming te bieden tegen onbevoegde toegang, wordt de draadloze gegevensoverdracht beveiligd met WPA en wordt het Powerline-verkeer versleuteld op basis van 128-bits AES-encryptie.

 

Wifi in elke kamer en een eenvoudige installatie

Naast hun hoge kwaliteit en lange levensduur onderscheiden de producten van devolo zich ook door hun gebruiksgemak. Alle adapters zijn snel te installeren zonder specialistische kennis. Voor het opzetten van een nieuw Powerline-netwerk sluit een gebruiker de eerste adapter aan op een stopcontact vlakbij de router en verbindt de adapter met een kabel aan de router. De tweede adapter is vervolgens aan te sluiten op elk gewenst ander stopcontact in huis, waar een stabiele netwerkverbinding nodig is — tegelijkertijd functioneert de dLAN 550 WiFi-adapter als een draadloze hotspot zonder dat hiervoor een extra installatie en configuratie nodig zijn. Het is mogelijk om tot acht adapters binnen één stroomcircuit te plaatsen en elke kamer te voorzien van een stabiele draadloze breedbandverbinding.

 

Meer bandbreedte en draadloze dekking dankzij devolo range+-technologie

De dLAN 550 WiFi heeft zijn hoge doorvoersnelheden en uiterst stabiele overdracht mede te danken aan de range+-technologie die alleen in adapters van devolo zit. Deze technologie maakt gebruik van de aardeverbinding voor gegevensoverdracht naast de neutrale en fasegeleiders, wat resulteert in een aanzienlijk verbeterde communicatie. Ten opzichte van conventionele Powerline-adapters maakt de range+-technologie gebruik van een speciaal proces voor signaalkoppeling om superieure draadloze dekking, stabiliteit en bandbreedte te bieden.

 

Eén wifi-netwerk voor het gehele huis: devolo WiFi Move en Clone

Niemand wil thuis twee, drie of nog meer draadloze netwerken hebben met elk zijn eigen netwerk-ID en wachtwoord. Om deze reden heeft devolo de functie WiFi Clone en WiFi Move Technology ontwikkeld.

WiFi Clone draagt met een simpele druk op de knop alle draadloze configuratiegegevens met behulp van WPS over van de router, zodat apparaten automatisch een verbinding kunnen maken met de nieuwe draadloze hotspot van devolo.

WiFi Move Technology biedt uitkomst tijdens het installeren van aanvullende adapters om snelle, draadloze verbindingen tot stand te brengen in de huiskamer, werkkamer, kelder of zolder. De technologie verbindt nieuwe adapters automatisch met de bestaande draadloze verbindingen, waarmee één uitgebreid netwerk ontstaat, dat het gehele huis dekt. De WiFi Move Technology kopieert ook alle optionele configuraties, zoals instellingen voor ouderlijk toezicht, timers of vergelijkbare functies van bestaande adapters. Gebruikers en de apparaten in huis krijgen daarmee overal de beschikking over één uitgebreid draadloos netwerk .

 

Prijzen en beschikbaarheid

De dLAN 550 WiFi van devolo is per direct verkrijgbaar. Klanten kunnen kiezen tussen één adapter, een Starter Kit (aanvullende dLAN 550 duo+-adapter voor aansluiting op de router) of een Network Kit (2 x dLAN 550 WiFi en 1 x dLAN 550 duo+). De adviesprijzen inclusief btw bedragen respectievelijk 79,90 euro, 119,90 euro en 179,90 euro. devolo levert zijn dLAN 550 WiFi met een hardwaregarantie van drie jaar.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x