Home Gaming Destiny review

Destiny review

by Mark van Truijen

Bungie staat al jaren bekend om hun Halo games, maar toen er een aantal jaar geleden bekend gemaakt werd dat Bungie zich ging richten op een compleet nieuwe game werden wij toch wel heel nieuwsgierig. Bungie’s nieuwste game genaamd Destiny is vanaf deze week uit en is natuurlijk de grote vraag. Is de game een meesterwerk of valt hij toch een beetje tegen? Jasper en Mark praten je bij.

Destiny is voortgekomen uit een samenwerking tussen Activision en Bungie. De uitgever en de ontwikkelaar hebben een deal van 10 jaar gesloten waarin meerdere games ontwikkeld worden. Destiny kan volgens Activision net zo groot worden als Call of Duty en verwacht veel succes te boeken met deze nieuwe game.

destiny-hp-fb-og-share-img

Story

Jasper:Het verhaal achter Destiny draait om de duisternis die probeert de wereld weer te veroveren. Gelukkig is er de traveller die de wereld en de laatste stad die de mensheid gebouwd heeft beschermt. De traveller werd oorspronkelijk gevonden op mars en beschermde het heelal voor een lange tijd. Nu begint de traveller zijn kracht kwijt te raken en beschermd het alleen nog maar een klein stukje van de aarde. De game heeft een best indrukwekkend verhaal en houd je gekluisterd tot het einde. Maar voor dat je bij het einde bent is het jou taak om de aarde te beschermen en de laatste stad die de mensheid gebouwd heeft te redden van de ondergang. Ik ga niet te diep in op het verhaal aangezien ik niet teveel voor je wil spoilen.

Mark: Kwa uitleg over de story zal ik niet verder gaan dan Jasper. Het verhaal zit wel lekker in elkaar, ondanks dat je eigenlijk continu online ben zitten er cut-scenes in en loopt het verhaal gewoon goed door.

 

10_1_Hive_5_shot

Gameplay:

Mark: Je moet de game niet zien als een simpele shooter, of een halo opvolger. In de game zal je veel RPG elementen terug vinden, denk aan het upgraden van je karakter, je wapen, of je armor, je kan zelfs je ghost of je schip veranderen. Het gaat niet super diep, het houdt het gewoon overzichtelijk. Het rondlopen en schieten gaat erg soepel, de game doet wat hij moet doen zonder haperingen. Ook als er wat meer activiteit is gaat het allemaal nog erg soepel. Ik ben zelf nog niet zo ver in de game maar kwa gameplay valt het mij niet tegen, alles reageert erg snel als je op een planeet ben en je roept je Sparrow op(nader uitgelegd door jasper) dan gaat dat eigenlijk vrij rap en je kan zo door.

Als je dan eenmaal aan het spelen ben en je gaat je missies kiezen dan zijn er per planeet een paar missies die je kan doen, je selecteert de missie naar keuzen en je ruimteschip zet automatisch koers naar de planeet, je kan zelf niet sturen ofzo, it’s all auto pilot. Aangekomen op de planeet is het dan wel weer zo dat je alle vrijheid heb om de hele wereld te onderzoeken alvorens je aan de missie begint. Er staat op je mini map een klein pijltje en zo weet je welke kant je op moet, want ik kan je wel vertellen de planeten zijn vrij uitgebreid.

Een leuke toevoeging om wat XP enzo te vergaren zijn diverse bounty’s, deze kan je zowel in de multiplayer als story mode behalen, je moet hierbij denken aan kill 100 enemies zonder te sterven, of versla monster x op een planeet. Het geeft je weer een extra doel en de beloning is altijd goed.

Destiny_09

Jasper: De gameplay is een mix tussen een first person shooter en een rpg. De rpg elementen zijn vrij sterk aanwezig maar niet complex. Je kunt wel kiezen uit een aantal upgrades en natuurlijk krijg je XP en krijgt je character steeds hogere levels. Daarnaast kent de game een wapensysteem wat vergelijkbaar is aan de game Borderlands. Zo zien wapens er vaak wel hetzelfde uit maar doen ze vaak net iets meer damage of kunnen ze meer kogels in een magazijn kwijt. Maar nu gaan we dan echt hebben over de verschillende missies en opdrachten die je in de game moet voltooien. En daar komt dan ook meteen een heel groot minpunt naar voren. De missies in Destiny zijn vrij eentonig en het voelt een beetje aan of dat dit gedaan is om de game langer te maken. Erg lang is de story mode niet, ik deed er ongeveer 6 uurtjes over en had daarna niet meer de behoefte om de game nogmaals uit te spelen.

Daarnaast heb je geen controle over je eigen ruimteschip en kun je er niet zelf mee vliegen om zo van planeet naar planeet te gaan, je kiest op de sterrenkaart waar je heen wilt en je ruimteschip vliegt er in een laadscherm filmpje naar toe. Naast een ruimteschip heb je ook altijd een Ghost bij je, het kleine vliegende robotje verteld je een hoop details en leuke weetjes over de omgeving waar je bent. Daarnaast toont je Ghost de weg voor als je niet meer waar je heen moet en kan de Ghost in de story mode bepaalde apparaten hacken of deuren voor je openen. Daarnaast heb je ook nog speciale kracht waarmee je sterke aanval kunt oproepen. Deze speciale aanval die ook wel Super ability genoemd, kun je pas activeren als de speciale meter daarvoor vol is. Deze meter kun je sneller vullen door orbs of light op te pakken of door bepaalde acties in de spelwereld te voltooien. Orbs of Light zijn overleden Guardians, die vervolgens weer opgepakt kunnen worden als je in hetzelfde team zit als de overleden Guardian.

Als je grote afstanden moet afleggen in de wereld van Destiny, kun je een voertuig oproepen. De sparrow, doet je al snel denken aan een Imperial Speeder Bike uit de Star Wars saga. Het landvoertuig heeft geen wapens, maar heeft wel een boost om zo sneller op punt van bestemming te komen. Daarnaast is de Tower heel belangrijk in de game, het is de locatie waar alle Guardians samen komen om daar wapens en uitrusting te kopen. Naast het kopen van spullen kun je ook extra missies aannemen of gewoon een beetje op onderzoek gaan. Het raarste aan de Tower is dat de game van First Person naar Third person schakelt. Het is in het begin even wennen en het ziet er eigenlijk ook wel raar uit. Het gaf mij ook het gevoel dat het niet echt bij de game paste.

Destiny

Graphics:

Mark: Ik heb de game op de Xbox One gespeeld en moet zeggen bij moment één had ik toch wel zoiets dat het een goed uit ziende game is, het oogt allemaal goed, geen haperingen in de graphics. Er is veel detail gelegd in alle planeten en de omgevingen daar, ook kwa karakter customizen je heb genoeg keuzes en zie dat dan ook weer terug in de game. Ik heb een vergelijkingsfilmpje op internet gezien tussen de ps4 en one versie dan moet ik toch even nageven dat de PS4 versie iets lichter oogt, maar dit stoort absoluut niet tijdens het gamen, het gaat mij nog veel uren plezier op leveren.

Jasper:ik speelde de Xbox One versie van Destiny en vind de graphics op zich redelijk. De game oogt scherp en heeft daarnaast wel prachtige belichting. De personages in Destiny bevatten veel detail en zien schitterend uit, ook de wapens zijn tot in de detail uitgewerkt. Helaas ogen een hoop locaties grauw en vaak zien ze er ook gewoon niet mooi uit. Natuurlijk is dit niet met alle locaties en kent Destiny echt wel mooie omgevingen. Daarnaast kent de game behoorlijk grote omgevingen en heb je vaak het gevoel dat je echt met een grote open wereld te maken. Echter is de wereld van Destiny niet helemaal open, aangezien dat de wereld bestaat uit grote levels die aan elkaar verbonden zijn. De game loopt op de Xbox One op 30 fps en op 1080P.

De Soundtrack van Destiny is geweldig, de muziek heeft soms een beetje een techno in zich en voelt ook erg sci-fi aan, maar klinkt toch op de juiste momenten spannend. Het is in ieder geval een soundtrack die ik graag op mijn telefoon zou willen hebben.

Destiny_Beta_13806492617166

Multiplayer

Mark: Op moment van schrijven heb ik nog geen potjes online gespeeld, dus ik refereer hier geheel naar mijn collega, wat ik wel een goeie toevoeging vindt zijn de bounty’s die er niet alleen voor de story mode zijn maar ook voor de multiplayer, dit zodat je toch net even wat extra XP bij elkaar raap.

Jasper: Naast de Story mode heeft Destiny ook een competitieve multiplayer die zich focust op player vs player, al het multiplayer geweld speelt zich af in de crucible, de multiplayer kent in totaal tien verschillende maps en zes verschillende gamemodi. Tijdens de Multiplayer games vergaar je ook XP waardoor je character weer levelt en je weer meer vaardigheden vrijspeeld. De multiplayer van Destiny voelt vrij standaard aan met modi als deathmatch, king of the hill en salvage waarin je snel artifacts moet verzamelen voordat het vijandelijke team het doet. Het nadeel na de multiplayer is dat als je een laag level bent, je weinig te vertellen hebt. De spelers met een hoger level en dus automatisch veel betere wapens hebben de overhand.

triggerfinger

Conclusie

Mark: Destiny heeft de kracht om een heerlijke game te worden, en zeker een goeie fundering voor de komende next-gen titels die we nog kunnen verwachten. Helaas moet ik zeggen dat nu ik een x aantal missies heb gedaan het toch veel van hetzelfde is. Je kan het dan leuk afwisselen met een andere locatie en wat dingen eromheen maar het blijft in feite hetzelfde liedje. Ik hoop dan ook dat er in de toekomst meer variatie inkomt anders ligt deze bij mij snel op de plank. Grafisch gezien vindt ik de game wel lekker weg kijken, ik heb nog niet echt dingen gezien waarvan ik dacht joh dat hoort hier niet. Ik moet wel zeggen voor een vervolg hoop ik veel meer. Dit is leuk maar niet perfect.

Jasper: Bungie heeft met Destiny een mooie fundering gemaakt om verder op uit te kunnen bouwen. Helaas zijn de missies van Destiny vrij eentonig en hoop ik dat de aankomende DLC meer diversiteit gaat bieden. Destiny is zeker geen slechte game, zo zit het verhaal goed in elkaar en is er genoeg te doen in de wereld. De competitieve multiplayer gaat je waarschijnlijk nog maanden bezig houden en bied genoeg variatie om boeiend te blijven, het is wel jammer dat de balans tussen beginnende spelers en gevorderde spelers ver te zoeken is. Beginnende spelers hebben gewoon weg geen toegang tot goede wapenarsenaal wat een speler van level 20 wel al heeft. De graphics vallen hier en daar wat tegen, sommige omgevingen zien er prachtig uit en ogen als een echte nextgen titel. Maar daarnaast zijn er ook plekken aanwezig waar de game er eigenlijk niet uitziet. Bungie heeft met Destiny een goede basis gelegd en kan dat voor Destiny 2 gaan perfectioneren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x